NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το CityToolBox “προσγειώνεται” στην Αθήνα και στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!

Το CityToolBox “προσγειώνεται” στην Αθήνα και στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!
04_10_2018 | 09:50 04_10_2018 | 10:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Στις 4-5-6 Οκτωβρίου 2018, το CTB_Lab, σε συνεργασία με την κοινότητα των Actors of Urban Change και του Impact Hub Athens, ξεκινά τις δράσεις του στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης (ΔΑΚ), στο πλαίσιο του 16thMitOst Festival (3-7/10) και των εγκαινίων της ΔΑΚ.

Με την υποστήριξη και συνεργασία του Impact Hub Athens, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης έχει επιλεγεί για να εφαρμοστούν τα εργαλεία της πλατφόρμας citytoolbox.net. Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συνδεθεί και να ενδυναμωθεί η τοπική κοινότητα της Κυψέλης, δίνοντας στους πολίτες τα εργαλεία για να διαμορφώσουν νέες σχέσεις και συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Αγοράς, καθώς και να αποτελέσουν μόνιμο περιεχόμενο της Αγοράς και μετά την επίσημη επαναλειτουργία της.

Το CTB_Lab είναι η συνέχεια και η μεταφορά στο φυσικό χώρο της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης citytoolbox.net που ενθαρρύνει τις πολιτικές δράσεις στο αστικό τοπίο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και την ανάπτυξη αστικής δράσης από τη βάση προς την κορυφή, ακολουθώντας την ιδέα του Change It Yourself! Η πλατφόρμα μάθησης απευθύνεται σε μελλοντικούς επαγγελματίες και ενεργούς πολίτες με στόχο να τους βοηθήσουν να συγκεντρώσουν πρακτική εμπειρία και να ανταλλάξουν γνώσεις ώστε να γίνουν “φορείς” αλλαγών της λεγόμενης «αστικής σκηνής».

Κατά τη διάρκεια του CTB_Lab στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ο όμιλος CityToolBox θα συνεργαστεί με την τοπική κοινότητα για να μεταφέρει και να ενσωματώσει δύο εγκατεστημένα εργαλεία από το Βερολίνο, το Speisekino και το Gütermarkt.

Η ελληνική έκδοση του Speisekino, τα CINE-Mαγειρέματα, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Παρασκευή στις 5 Οκτωβρίου στις 20.00, στο πλαίσιο των Εγκαινίων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Πλούσιες γεύσεις που εμπνέονται από μία ή περισσότερες ταινίες, συνθέτουν μία κινηματο-γαστρονομική εμπειρία. Ο κινηματογράφος ως δημιουργικό μέσο και το φαγητό ως σημείο συνάντησης και εορτασμού των διαφορετικών πολιτισμών συνδυάζονται με στόχο την ενίσχυση του τοπικού στοιχείου και τη σύνδεση των κατοίκων της  Κυψέλης, σε μία σειρά θεματικών συναντήσεων. Ένα ‘’αστικό σαλόνι’’ όπου φίλοι, γνωστοί και γείτονες συναντιούνται, βλέπουν ταινίες και μοιράζονται τις σκέψεις τους απολαμβάνοντας ξεχωριστές γεύσεις. 

Το θέμα των πρώτων «CINE – Mαγειρέματα» είναι " Η Αγορά ως χώρος μετασχηματισμού".

Την γευστική πλευρά της βραδιάς θα επιμεληθεί η Madame Ginger, κάτοικος της Κυψέλης, με συνταγές ειδικά σχεδιασμένες και εμπνευσμένες από την ιδιαιτερότητα και την πολυ-πολιτισμικότητα της περιοχής. H Madame Ginger, μέσα από την πρόσφατη σειρά vlogs με τίτλο #EatLikeALocal, ανακαλύπτει κι εξερευνεί γευστικές συνήθειες ντόπιων τοποθεσιών, εντός και εκτός συνόρων της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα προβληθούν οι ταινίες (με αγγλικούς υπότιτλους) που αφορούν τη δύναμη των Αγορών στο να μεταμορφώνουν τις γειτονιές στις οποίες βρίσκονται.

Στις 4 και στις 6 Οκτωβρίου, οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συναντηθούν με τους κοινωνικούς επιχειρηματίες της ΔΑΚ, τα μέλη της κοινότητας του Impact Hub, τοπικούς φορείς αλλά και κατοίκους της Κυψέλης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάπτυξη μιας ανοικτής αγοράς εντός της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης σε τακτική βάση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Gütermarkt. Η συνάντηση εργασίας θα καθορίσει τις κύριες πτυχές για την εφαρμογή της "ανοικτής αγοράς", συμπεριλαμβανομένης της ιδέας, των συμμετεχόντων, της διαχείρισης και της επικοινωνιακής στρατηγικής.

Το CityToolBox.net είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διάδοση και την ανταλλαγή εργαλείων για τον μετασχηματισμό και την επαναξιολόγηση των παρεμβάσεων σε πόλεις που αναπτύχθηκαν από 6 ευρωπαϊκές οργανώσεις: το ZK/U - Zentrum für Kunst und Urbanistik z Βερολίνου (Γερμανία) House! Society από το Maribor (Σλοβενία), το Ίδρυμα Otwarty / Open Territory Foundation από το Λουβλίνο (Πολωνία), την Place Identity από την Αθήνα (Ελλάδα), το Mjestimice svjetlo / In Places από το Ζάγκρεμπ (Κροατία) και το 4iS - Plataforma para a Inovação Social από το Aveiro (Πορτογαλία). Το έργο αυτό ήταν μέρος της κοινής βούλησης και της συνεργασίας των εταίρων, που προέκυψε από τη συμμετοχή στην πρώτη έκδοση του Προγράμματος Actors of Urban Change του Ιδρύματος Robert & Bosch και MitOst.

Ο οργανισμός MitOst προωθεί τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην Ευρώπη. Με 1400 μέλη σε 45 διαφορετικές χώρες, καθώς και με διάφορους εταίρους, συμμετέχει σε ένα δυναμικό ευρωπαϊκό δίκτυο. Διοργανώνει διεθνή προγράμματα και έργα και χρησιμεύει ως πλατφόρμα για νέες μορφές κοινωνικής συμμετοχής και έργων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ MitOst είναι ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους ενδιαφέρονται για πολιτιστικές και πολιτικές ανταλλαγές στην Ευρώπη και τις γειτονικές περιοχές. Συνενώνει στοχαστές και ακτιβιστές, εμπειρογνώμονες και νεοφερμένους

Μια φορά το χρόνο, η MitOst καλεί τα μέλη της και όλους όσους ενδιαφέρονται για την πολιτιστική και κοινωνική ανταλλαγή στην Ευρώπη και τις γειτονικές της περιοχές, στο Διεθνές Φεστιβάλ MitOst, ένα διεθνές φόρουμ τεσσάρων ημερών που προσφέρει πολιτιστικές δραστηριότητες, περαιτέρω κατάρτιση και ευκαιρίες δικτύωσης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μια άλλη πόλη, περιλαμβάνοντας περισσότερες από 80 εκδηλώσεις και παρέχοντας δυνατότητες δικτύωσης, μάθησης, προβληματισμού  και έμπνευσης. Από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018, το Φεστιβάλ MitOst θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα.

Το Impact Hub Athens είναι μια  κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή και τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 84 Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη μας. Το Impact Hub Athens, σχεδιάζει και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενεί εκδηλώσεις, παρέχει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας τους πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr