NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Οι τέσσερις εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη

Οι τέσσερις εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη

Όποιος νομίζει ότι στο ηλεκτρονικό εμπόριο καμία άλλη επιχείρηση δεν μπορεί να επιζήσει εκτός από την Amazon, αγνοεί την πραγματική κατάσταση των ηλεκτρονικών αγορών.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα την αγορά ρουχισμού, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη: η Zalando, η Vente-Privee, ο όμιλος πολυτελούς ρουχισμού «Yoox Net-A-Porter Group» (YNAP) και η ASOS. Οι παραπάνω κατάφεραν να κατακτήσουν μέσα σε λίγα χρόνια μια ισχυρή θέση στη σχετική αγορά μέσω της εξειδίκευσης, της εξαιρετικής δουλειάς που πραγματοποιούν και όντας πολύ καλύτεροι στον τομέα τους από ό,τι είναι η Amazon.

the-top-4-efashion-player-in-europe1.png?mtime=20181005184505#asset:100296

Η Zalando αποτελεί το κορυφαίο, βάσει τζίρου, διαδικτυακό κατάστημα eFashion στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις της να κυμαίνονται στα 4,5 δισ. ευρώ περίπου. Μάλιστα, φέτος εκτιμάται ότι ο τζίρος της θα ξεπεράσει κατά πολύ το φράγμα των 5 δισ. ευρώ.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η Ventee-Privee κατέχει τη δεύτερη θέση, με πωλήσεις 3,3 δισ. ευρώ. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο όμιλος πολυτελούς ρουχισμού «Yoox Net-A-Porter Group» με πωλήσεις αξίας 2,1 δισ. ευρώ.Έπεται η ASOS με πωλήσεις που ανήλθαν στα 1,9 δισ. αγγλικές λίρες.

Συνολικά, ο τζίρος των παραπάνω εταιρειών ανήλθε για το 2017 στα 12 δισ. ευρώ περίπου, γεγονός που αντιστοιχεί στο 21,81% του συνολικού τζίρου της ευρωπαϊκής αγοράς του eFashion (55 δισ. ευρώ).

Εάν κάποιος λάβει υπόψη του, όμως, ότι το 87% του τζίρου του κλάδου μόδας στην Ευρώπη συνεχίζει να πραγματοποιείται στο συμβατικό λιανεμπόριο – ενώ μόλις το 13% των συνολικών πωλήσεων στον κλάδο της μόδας πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου, και επιπλέον ότι τουλάχιστον το 40% της υπολειπόμενης παραδοσιακής αγοράς μπορεί να μεταφερθεί στο διαδίκτυο, τότε γίνεται κατανοητό πως τα επόμενα χρόνια οι νέοι αλλά και οι υφιστάμενοι διαδικτυακοί παίκτες θα επωφεληθούν δεόντως από την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αρκεί, φυσικά, οι παραπάνω να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους στο διαδίκτυο από ό,τι η Zara, η H&M και η παρέα τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr