NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη οι δαπάνες για ένδυση στην Ελλάδα

Από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη οι δαπάνες για ένδυση στην Ελλάδα

Μικρή αύξηση 1,6% παρουσίασε η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών στην Ελλάδα το 2017, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ).

Πιο συγκεκριμένα, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών ανήλθε σε 1.414 ευρώ το 2017, έναντι 1.392 ευρώ το 2016. Στην πρώτη θέση, όσον αφορά τις δαπάνες των νοικοκυριών, βρίσκονται οι δαπάνες για διατροφή με ποσοστό 20,4%. Ακολουθούν οι δαπάνες για στέγαση με 14,1%, οι μεταφορές με 12,9%, τα ξενοδοχεία – εστιατόρια με 10,5%, η υγεία με 7,3% και οι δαπάνες ένδυσης – υπόδησης με 5,8%.

Οι δαπάνες για ένδυση – υπόδηση σημείωσαν μικρή αύξηση κατά 0,2% το 2017. Η μέση ετήσια δαπάνη ανά άτομο στην Ελλάδα το 2017 για την κατηγορία ένδυση – υπόδηση ανήλθε σε 382 ευρώ. Η συνολική ετήσια κατανάλωση ενδυμάτων – υποδημάτων στην Ελλάδα το 2017 ανήλθε περίπου σε 4 δισεκ. ευρώ.

Το ποσοστό δαπανών για ενδύματα – υποδήματα διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο και την ηλικία των νοικοκυριών. Τα νοικοκυριά με 2 παιδιά κάτω των 16 ετών καταναλώνουν σε ενδύματα το 7,4% του εισοδήματός τους, σε αντίθεση με την κατηγορία των μεμονωμένων ατόμων άνω των 65 ετών, όπου το ποσοστό πέφτει στο 3,5%.

Σημειώνεται πως το ποσοστό (5,8%) που δαπανάται στην Ελλάδα για την κατηγορία της ένδυσης παραμένει από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Το αντίστοιχο ποσοστό στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία κλπ κυμαίνεται μεταξύ 4% και 5,1%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr