NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Διαπραγμάτευση: μία σύνθετη δεξιότητα που μπορεί να διδαχθεί

Διαπραγμάτευση: μία σύνθετη δεξιότητα που μπορεί να διδαχθεί

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οι διαπραγματεύσεις είναι παρούσες σε κάθε τομέα της ζωής και της εργασίας μας, «όλα είναι διαπραγματεύσιμα» . Διαπραγματευόμαστε καθημερινά ακόμα και με τα μέλη της οικογένειας μας, εκτός από τις τράπεζες, συναδέλφους και εργοδότες, προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες.

Παρόλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις εξακολουθούν να είναι παρεξηγημένες, με αποτέλεσμα κάποιοι να τις αποφεύγουν και άλλοι να υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα και ας διευκρινίσουμε τι ΔΕΝ είναι οι διαπραγματεύσεις:

  • Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι «κληρονομικό χάρισμα» ούτε έμφυτη ικανότητα. Δεν γεννιέται κανείς διαπραγματευτής, αλλά γίνεται εκ των συνθηκών.
  • Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι παιχνίδι εντυπώσεων, δεν είναι μια συζήτηση με εκατέρωθεν βαρύγδουπες δηλώσεις και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.
  • Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι παιχνίδι εξουσίας. Η καλύτερη διαπραγμάτευση και τελικά η καλύτερη συμφωνία, είναι εκείνη κατά την οποία και οι δύο πλευρές μένουν ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα έχοντας πάρει και έχοντας δώσει.

Οι διαπραγματεύσεις είναι επίκτητη και σύνθετη δεξιότητα, μια πνευματική και ψυχολογική διαδικασία με αρχή, μέση και τέλος, ενώ η εμπειρία διαπραγμάτευσης από μόνη της δεν εξασφαλίζει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορεί ωστόσο να τα επιτύχει κανείς αν πλαισιώσει την εμπειρία του με κατάλληλη εκπαίδευση, όπως είναι το 40ωρο πρόγραμμα Negotiations Excellence Training που προσφέρει η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Το πρόγραμμα συνδυάζει τη γνώση γύρω από στρατηγικές, τακτικές και μεθοδολογίες, με βιωματικές ασκήσεις, πρακτική εξάσκηση εντός και εκτός τάξης και συμβουλευτική σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Οι εκπαιδευόμενοι γεμίζουν σταδιακά τη «διαπραγματευτική φαρέτρα» τους, καθώς το πρόγραμμα οργανώνεται σε μία μόνο συνεδρία ανά εβδομάδα, αφήνοντας χρόνο για αφομοίωση και περισσότερη εξάσκηση μεταξύ των ενοτήτων, χωρίς να διαταράσσεται το πρόγραμμα των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι διαπραγματευτές μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2103680006 ή να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση training@hau.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr