NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας

Συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ξεκινήσει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων Επιμελητηρίων της Ευρώπης. Για πρώτη φορά, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΕΕΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Χατζηθεοδοσίου και αποτελούμενη από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας που εδρεύει στο Βερολίνο, στον Οίκο της Γερμανικής Οικονομίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων με τη γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα και η απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας για θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ είχε συνάντηση εργασίας στις 9/10/2018, με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας Dr Volker Treier. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ένωση εκπροσωπεί 79 γερμανικά Επιμελητήρια και 130 διμερή, ενώ διατηρεί γραφείο στις Βρυξέλλες με 20 υπαλλήλους.

Ο κ. Treier ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμο το παγκόσμιο γίγνεσθαι, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ στο Βερολίνο και δήλωσε πρόθυμος για ανταλλαγή απόψεων καθώς, όπως ανέφερε, θεωρεί σημαντική την συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων. Όπως είπε, εκτιμά το έργο του ΕΕΑ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο δρόμο της επιτυχίας.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στην ανάγκη συμπόρευσης των δύο πλευρών σε έναν κοινό ευρωπαϊκό δρόμο, στην περαιτέρω συνεργασία τους, στην τεχνογνωσία που μπορεί να δώσει η γερμανική επιμελητηριακή κοινότητα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αλλά και στην στήριξη που πρέπει να έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και μέσα από την ανάκαμψη τους μπορεί να επιτευχθεί η αναπτυξιακή στροφή που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Στην συνάντηση έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Θ. Κελέμης. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, καθώς ο κ. Treier έκανε δεκτή την πρόσκληση του προέδρου του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr