NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Υπουργείο Οικονομικών: Τέλος στην ανωνυμία των μετόχων όλων των επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομικών: Τέλος στην ανωνυμία των μετόχων όλων των επιχειρήσεων

Μέσω εγκυκλίου που εκδόθηκε σε εφαρμογή διατάξεων που αφορούν στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μπαίνει τέλος στην ανωνυμία των μετόχων όλων των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία του ειδικού κεντρικού μητρώου πραγματικών δικαιούχων. Έτσι, «οι εταιρικές και άλλες οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα υποχρεούνται να συλλέγουν και να φυλάσσουν, σε ειδικό μητρώο που τηρούν στην έδρα τους, επαρκείς, ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους τους».

Στα στοιχεία αναφέρεται πως συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η υπηκοότητα, η χώρα διαμονής των πραγματικών δικαιούχων και το είδος και η έκταση των δικαιωμάτων που κατέχει ο εκάστοτε μέτοχος.

Το ειδικό μητρώο «τηρείται επαρκώς τεκμηριωμένο και επικαιροποιημένο με ευθύνη του νομίμου εκπροσώπου ή ειδικώς εξουσιοδοτημένου προσώπου» και καταχωρίζεται στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων εντός εξήντα (60) ημερών από την έναρξη λειτουργίας του, με τη χρήση κωδικών εισαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα taxisnet.

Με πληροφορίες από capital.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr