NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google θα χρεώνει τους κατασκευαστές για τα Android apps μετά το πρόστιμο της ΕΕ

Η Google θα χρεώνει τους κατασκευαστές για τα Android apps μετά το πρόστιμο της ΕΕ
17_10_2018 | 11:07 17_10_2018 | 11:13
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Μετά το πρόστιμο των 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα μονοπωλιακών πρακτικών, η Google ανακοίνωσε τα μέτρα που θα υιοθετήσει για να αποφύγει παρόμοιες εξελίξεις στο μέλλον.

Παρά την προσφυγή που κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία αναφέρει τους τρόπους με τους οποίους θα συμμορφωθεί με την απόφαση, γνωστοποιώντας ότι πλέον θα χρεώνει τους κατασκευαστές κινητών συσκευών εντός της ευρωπαϊκής οικονομικής ζώνης που θέλουν να προεγκαταστήσουν εφαρμογές της.

Πιο συγκεκριμένα, το Android θα παραμείνει δωρεάν και ανοικτού κώδικα, το Play Store κι άλλες εφαρμογές της θα είναι διαθέσιμες υπό μια επί πληρωμή συμφωνία αδειοδότησης, ενώ ο Chrome και το Search θα μπορούν να προστεθούν δωρεάν στο προαναφερθέν πακέτο. Τα ακριβή κόστη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Παράλληλα, η εταιρεία χαλαρώνει και τους περιορισμούς στους κατασκευαστές που παρουσιάζουν συσκευές με «πειραγμένες» εκδόσεις του Android. Αυτό σημαίνει πως αν, για παράδειγμα, μια εταιρεία θέλει να διαθέσει ένα smartphone με Android εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να παρουσιάσει έκδοση της ίδιας συσκευής και με το Fire OS της Amazon, ένα fork του Android.

Οι προαναφερθείσες αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 29 Οκτωβρίου, για όλα τα νέα smartphones και tablets που είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr