NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το GreenTech Challenge by ESU NTUA φέτος γίνεται μεγαλύτερο!

Το GreenTech Challenge by ESU NTUA φέτος γίνεται μεγαλύτερο!
17_10_2018 | 13:30 17_10_2018 | 13:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το GreenTech Challenge by ESU NTUA είναι μία πρωτοβουλία της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ που ως στόχο έχει να αναδείξει καινοτόμες ιδέες σε τομείς όπως το περιβάλλον και η ενέργεια, οι έξυπνες και βιώσιμες πόλεις και τα ‘πράσινα’ προηγμένα προϊόντα και τεχνολογίες.

Το GreenTech Challenge by ESU NTUA διοργανώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Mε έναν απολογισμό του πρώτου GreenTech Challenge καταγράφηκαν 545 συμμετέχοντες, 22 ομάδες που διαγωνίστηκαν, εκπρόσωποι από 54 οργανισμούς που συμμετείχαν είτε ως μέντορες είτε ως υποστηρικτές της δράσης αυτής. Χάρη στην περσινή μεγάλη απήχηση του Διαγωνισμού, το GreenTech Challenge by ESU NTUA φέτος γίνεται μεγαλύτερο! Έχοντας ήδη ενσωματώσει περισσότερες ομάδες, μέντορες και βραβεία και λαμβάνοντας την υποστήριξη περισσότερων συνεργατών τόσο από το startup οικοσύστημα όσο και από τον παραγωγικό ιστό της χώρας, ο φετινός διαγωνισμός αναμένεται μια σπουδαία πρόκληση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Ο διαγωνισμός θα εξελιχθεί σε 4 φάσεις:

Τετάρτη 17/10: Warm Up Day του Διαγωνισμού στο Κτήριο Διοίκησης του ΕΜΠ

Στο Warm Up Day χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής κ. Γκόλιας ενώ θα παρουσιαστούν αναλυτικά το πλαίσιο και οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού και ο τρόπος συμμετοχής των διαγωνιζόμενων (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, κ. Αραβώσης Αν. Καθηγητής ΕΜΠ), τα συστήματα αξιολόγησης των καινοτόμων σχεδίων (Χρήστος Νικολούδης υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ) καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι διαγωνιζόμενοι θα καθοδηγούνται σε όλη την διαδικασία μέσω των μεντόρων (Δρ. Δημήτρης Γερογιάννης).

Το Warm Up Day θα πλαισιώσουν testimonials από ομάδες που συμμετείχαν στην πρώτη εκδοχή του Διαγωνισμού σχετικά με την εμπειρία τους κατά τα πρώτα του βήματα μέσα στο startup οικοσύστημα.

Για το Warm Up Day μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ.

Τετάρτη 31/10: 1ο Bootcamp Training

Τετάρτη 28/11: 2ο Bootcamp Training

Τα Bootcamp Trainings είναι μια σειρά εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών σεμιναρίων που ως στόχο έχουν την προετοιμασία των συμμετεχόντων για τη αποτελεσματικότερη υποβολή και ανάπτυξη της ιδέας τους στα πλαίσια του διαγωνισμού. Στα Bootcamp Trainings οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία

  • να εξοικειωθούν με τους όρους τους διαγωνισμού,
  • να μάθουν πώς λειτουργούν τα εργαλεία της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (από τον σχεδιασμό του επιχειρηματικού μοντέλου μέχρι την χρηματοοικονομική μελέτη του προτεινόμενου σχεδίου)
  • και να λάβουν συμβουλές από εκπροσώπους της startup σκηνής στην Ελλάδα που θα συμμετέχουν ως μέντορες σε όλη την διαδικασία

14, 15 & 16 Δεκεμβρίου: Ημιτελικός και Τελικός του Διαγωνισμού στο κτήριο Διοίκησης του ΕΜΠ

Οι ομάδες θα βρίσκονται για 3 ημέρες στο χώρο του Διαγωνισμού, τελειοποιώντας τις καινοτόμες ιδέες και δημιουργώντας την τελική τους παρουσίαση, την οποία θα προβάλουν στους κριτές και στο κοινό. Οι φιναλίστ σε κάθε κατηγορία θα ανακοινωθούν την τελευταία μέρα και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τέλος της 16ης Δεκεμβρίου.  

O Διαγωνισμός θα αφορά δύο διαφορετικές κατηγορίες συμμετεχόντων:

  • Innovation Idea (για ιδέες που δεν έχουν εδραιωθεί ακόμα ως startup αλλά αναπτύσσουν καινοτομία στον τομέα τους)
  • Early Stage Startup (για ιδέες οι οποίες έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο startup οικοσύστημα και βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης)

Η νικήτρια ομάδα που θα βρεθεί στην πρώτη θέση του διαγωνισμού σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες αποκτά απευθείας πρόσβαση στο pre-accelerator πρόγραμμα RG YEP  και στο RG Challenge αντίστοιχα που διοργανώνεται από το Reload Greece σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα  στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας.

Οι τρεις νικητές από κάθε κατηγορία θα λάβουν επιπλέον τα εξής οφέλη:

  • Πιστοποιητικό Διάκρισης
  • Προετοιμασία όλων των ομάδων για υποβολή συμμετοχής σε θερμοκοιτίδες καινοτομίας
  • Απευθείας συμμετοχή των 3 πρώτων ομάδων σε θερμοκοιτίδες καινοτομίας
  • Απευθείας πρόκριση στην τελική φάση αξιολόγησης του RG YEP 19 και RG Challenge 19 αντίστοιχα στο Λονδίνο για την νικήτρια ομάδα (αν πληροί τις προϋποθέσεις)
  • Αναλυτικές εκθέσεις αξιολογήσης όλων των καινοτόμων ιδεών
  • Δημοσιότητα

Το  GreenTech Challenge by ESU NTUA διοργανώνεται στο ΕΜΠ δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές όλων των Σχολών του Πολυτεχνείου να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό καινοτόμων ιδεών αναδεικνύοντας προβλήματα και λύσεις σε ποικίλους τομείς συνδεόμενους με τις πράσινες τεχνολογίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό επισκεφθείτε το σχετικό website.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το GreenTech Challenge στο Facebook, το Instagram και το LinkedIn.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr