NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Κρυπτονομίσματα: Λίγο πριν την τελευταία στροφή

Κρυπτονομίσματα: Λίγο πριν την τελευταία στροφή

Πρωινό ξύπνημα, ζεστός καφές και η θέα του ήλιου που θα ανατείλει σε λίγες ώρες. Το καλύτερο σκηνικό για να γραφτεί το άρθρο του Οκτωβρίου. Επιστρέφω κοντά σας για να μοιραστώ τις εξελίξεις της αγοράς σε αυτή την αγαπημένη συνήθεια που ξεκίνησε πριν οκτώ μήνες. Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για όλους όσους επένδυσαν κοντά στις αρχές του 2018 διότι είναι πτωτική, αν ορίσουμε ως σημείο εκκίνησης την κορυφή.

Έχει μεγάλη σημασία όμως να καταλάβει αυτός που επιθυμεί να ασχοληθεί με τα ψηφιακά νομίσματα τι είναι και γιατί έχει ενδιαφέρον και προοπτική. Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και έχει λέξεις για σχεδόν κάθε έννοια. Στην περίπτωση όμως των κρυπτονομισμάτων τα αδικεί, καθώς το μυαλό θα πάει προς το κρυφό και όχι στην κρυπτογράφηση, που είναι τεχνολογία ασφάλειας και προστασίας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το internet άλλαξε τη ζωή μας για πάντα. Η πληροφορία και η ροή της ψηφιοποιήθηκαν και νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν. Το ίδιο συνέβη και με την ψηφιοποίηση των χρημάτων και τις τράπεζες, με θετικές αλλά και αρνητικές συνέπειες. Το blockchain και τα κρυπτονομίσματα αποτελούν το επόμενο βήμα και είναι η ψηφιοποίηση της αξίας και η ανταλλαγή της μεταξύ των χρηστών απευθείας.

Στο άμεσο μέλλον η ανταλλαγή της αξίας θα γίνεται από νέα κανάλια μεταξύ οργανισμών και ιδιωτών και η οικονομία του μέλλοντος θα είναι προϊοντική. Ο πλούτος θα ψηφιοποιηθεί με νέους τρόπους και οι μεγάλοι οργανισμοί, με μεγάλες βάσεις χρηστών, θα έχουν το δικό τους νόμισμα.

Οι οικονομίες είναι πέρα από τα στενά όρια των συνόρων και φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης της τεχνολογίας είναι ότι η αξία θα ξεφύγει από τα εθνικά νομίσματα και τα παραδοσιακά οικονομικά κανάλια. Αυτή είναι η προοπτική της εξέλιξης των κρυπτονομισμάτων.

Είναι άτοπο να θεωρεί κάποιος ότι ο πλούτος που θα μεταπηδήσει στα κρυπτονομίσματα δεν θα φορολογηθεί σε κάποιο σημείο στο κοντινό μέλλον, ιδίως όταν ανοίγεις λογαριασμό σε ένα ανταλλακτήριο και καταθέτεις διαβατήριο και προσωπικά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία ταυτίζουν τις αγοραπωλησίες με πρόσωπα άρα είναι απλά θέμα χρόνου να γίνει η σύνδεση.

Όπως σε κάθε αγορά ο μεγάλος επενδυτής προσπαθεί να εισέλθει στο καλύτερο για αυτόν σημείο, έτσι και στην αγορά υπάρχει συνεχής και παρατεταμένη συμπίεση προς τα κάτω, ενώ ταυτόχρονα θεσπίζονται νομικά πλαίσια για την είσοδο θεσμικών επενδυτών. Σας τα έχω αναφέρει αναλυτικά στα προηγούμενα άρθρα μου.

Λίγο πριν τη τελευταία στροφή, όπως λέω και στον τίτλο, ξεκίνησε ο πόλεμος προς το τελευταίο θολό τοπίο της αγοράς, το Tether (USDT). Το Tether αποτελεί ένα ψηφιακό νόμισμα με μόνιμα σταθερή ισοτιμία ένα δολάριο προς ένα USDT. Με μία κεφαλαιοποίηση της τάξης των 2,8 δισ. δολαρίων (χωρίς όμως να έχει τεκμηριωθεί ποτέ ότι όντως υπάρχουν σε ένα λογαριασμό αυτά τα χρήματα από την εταιρεία), το Tether έγινε το κάστρο των traders, καθώς προσέφερε το ιδανικό ζευγάρι για γρήγορη είσοδο ή έξοδο από μία θέση χωρίς την αστάθεια του Bitcoin.

Την προηγούμενη εβδομάδα, φήμες άρχισαν να διαδίδονται σχετικά με τη βιωσιμότητα του Tether και απώλεσε 800 εκατ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του, ενώ άμεσα εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα Stable Coins (ψηφιακά νομίσματα με σταθερή ισοτιμία), τα True USD, Gemini USD, USD Coin και Paxos Standard, τα οποία ξεκινούν τη παρουσία τους σαν διαφανή και σύμφωνα με τους νόμους.

Κανείς ακόμα δεν μπορεί να προβλέψει αν η αγορά θα κάνει μία βουτιά ακόμα ή θα αρχίσει την πορεία προς τα πάνω. Και αν αυτή η πορεία θα είναι ένα Bull run ή μία σταθερή και ήσυχη άνοδος προς τα πάνω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγορά ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 200 και 220 δισ. δολαρίων και πολλά ψηφιακά νομίσματα ακολουθούν την ίδια ταλάντωση. Μία μελέτη του top 100 στο Coinmarketcap θα σας το αποδείξει.

Για το τέλος του άρθρου σας επιφυλάσσω μία ανακοίνωση. Μετά από μήνες επικοινωνίας με πολλούς αναγνώστες που διαβάζουν με ενδιαφέρον αλλά δεν κάνουν το βήμα παραπάνω να μελετήσουν ή δεν έχουν χρόνο, η ομάδα μου και εγώ, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη σημαντικών Διεθνών Εταιρειών του χώρου που θα ανακοινώσουμε τον επόμενο μήνα (ανταλλακτήρια, νομίσματα, εταιρείες συσκευών αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων), ετοιμάσαμε για εσάς το πρώτο workshop για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν χειροπιαστά το Blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα. Τα Crypto Basics θα λάβουν χώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αθήνα ερχόμαστε στις 8/12. Περισσότερες λεπτομέρειες στο επιχειρώ τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως κάνουμε κάθε φορά, επαναλαμβάνουμε ότι τα άρθρα μας δεν αποτελούν οικονομικές ή επενδυτικές συμβουλές και συγγράφονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Ο κάθε αναγνώστης οφείλει να κάνει τη δική του έρευνα και να μην επενδύει χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να απολέσει.

Δίνουμε ραντεβού για τα μέσα Νοέμβρη. Καλή συνέχεια σε όλους. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr