NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Μυτιληναίος εξαγοράζει τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό αλουμινίου στην Ελλάδα

Η Μυτιληναίος εξαγοράζει τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό αλουμινίου στην Ελλάδα
23_10_2018 | 10:52 23_10_2018 | 10:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε τη συμφωνία για εξαγορά του 97,87% των μετοχών της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. Α.Ε. (Επεξεργασία Αλουμινίου – Μεταλλοβιομηχανία), που δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία μετάλλων και ιδιαίτερα των κραμάτων αλουμινίου και προϊόντων τους.

Η ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ. ιδρύθηκε το 1973 και είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανακυκλωμένου (δευτερόχυτου) αλουμινίου στην Ελλάδα. Μέσω της εξαγοράς, η Μυτιληναίος αναφέρει πως ενισχύει ουσιαστικά τον τομέα μεταλλουργίας της εταιρείας, αυξάνει άμεσα την παραγωγή κολονών αλουμινίου από τους 120.000 στους 155.000 τόνους, αυξάνει την παρουσία της στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού και αποκτά τεχνογνωσία στη δραστηριότητα της ανακύκλωσης scrap αλουμινίου.

Σύμφωνα με τον μακροχρόνιο σχεδιασμό, η εταιρεία αναφέρει πως θα γίνει σταδιακά μία πιο «πράσινη βιομηχανία», με σημαντικά μειωμένο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και ουσιαστική εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Υπογραμμίζεται ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr