NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Yahoo: Συμβιβασμός ύψους 50 εκατ. δολαρίων για τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας στην ιστορία

Yahoo: Συμβιβασμός ύψους 50 εκατ. δολαρίων για τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας στην ιστορία
Φωτογραφία: Jérôme Decq

Η Yahoo συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων για ζημιές και να προσφέρει δύο έτη δωρεάν credit monitoring σε 200 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν πριν μερικά χρόνια, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του είδους.

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια εδώ και δύο χρόνια, με τα θύματα να ζητούν την ενοχή της Yahoo για τη διαρροή των δεδομένων, στις επιθέσεις που έλαβαν χώρα το 2013 και το 2014 αλλά γνωστοποιήθηκαν το 2016.

Οι λογαριασμοί που είχαν επηρεαστεί έφταναν τα 3 δισεκατομμύρια, με τον προαναφερθέντα συμβιβασμό να καλύπτει περίπου 1 δισεκατομμύριο από αυτούς, που ανήκουν σε περίπου 200 εκατομμύρια άτομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε γνωστή μετά το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της Yahoo από την Verizon Communications, σε ένα deal που έφτανε τα 4,83 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την ανακοίνωση της εξέλιξης, η Yahoo χρειάστηκε να επαναδιαπραγματευεί μέρος αυτής, μειώνοντας το συνολικό ποσό κατά 350 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από nbcnews

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr