NEWSFLASH...
Οικονομική κρίση
ανάγνωση

Κλειστές αύριο Τράπεζες και Χρηματιστήριο

Κλειστές αύριο Τράπεζες και Χρηματιστήριο
28_06_2015 | 17:04 15_11_2016 | 11:07

Το συμβούλιο συστημικής ευστάθειας εισηγήθηκε τραπεζική αργία (bank holiday) και capital control μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. 

Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αύριο θα αποφασίσει αν θα ανοίξει και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Σε δήλωση του Αλέξης Τσίπρας είπε πως το Eurogroup δεν επέτρεψε την παράταση του προγράμματος που ζητήθηκε και η απόφαση αυτή οδήγησε την ΕΚΤ να μην αυξήσει τον ELA. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε η Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί κλειστές τράπεζες και capital controls.

Το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATM διαμορφώθηκε στα 60 ευρώ ανά κάρτα και λογαριασμό.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό της απαιτούμενης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τραπεζών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr