NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

CSR HELLAS: Ξεκίνησε ήδη η αναφύτευση κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος

CSR HELLAS: Ξεκίνησε ήδη  η αναφύτευση κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος
25_10_2018 | 09:50 25_10_2018 | 09:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Το έργο έχει αναλάβει η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ

Το CSR HELLAS, θεσμικός εκφραστής της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, από την πρώτη στιγμή ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις τραγικές πυρκαγιές στις 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, συντονίζοντας δράσεις σε συνεργασία με τα μέλη του.

Η πρώτη δράση, στο πλαίσιο αυτό, άρχισε να υλοποιείται ήδη από εχθές Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 με την επαναναφύτευση του καμένου τμήματος της Λεωφόρου Μαραθώνος μήκους 4,1 χιλιομέτρων, σύμφωνα με ειδική επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του Δήμου Μαραθώνα και του CSR HELLAS με την ανάληψη του έργου από την Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, η οποία αναλαμβάνει τη δωρεά των απαιτούμενων δέντρων από τα φυτώριά της και  τις εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους και φύτευσης.

Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα σειράς συναντήσεων του CSR HELLAS με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, καθώς και με την Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την αποτύπωση αναγκών που ανακύπτουν σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης και δεν προβλέπεται να καλυφθούν από τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της Πολιτείας. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες δημιουργίας οφέλους για την πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της, λειτουργώντας ως παράδειγμα συμβολής στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 και ειδικότερα του Στόχου 17 που θέτει στο επίκεντρο την αξία της συνεργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr