NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κατασχέθηκαν 500 τόνοι παράνομων φαρμάκων που πωλούνταν στο διαδίκτυο

Κατασχέθηκαν 500 τόνοι παράνομων φαρμάκων που πωλούνταν στο διαδίκτυο

Υπό τον συντονισμό της Interpol και τη συμμετοχή της ελληνικής δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πραγματοποιήθηκε διεθνής επιχείρηση για την πάταξη κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται μέσω διαδικτύου στην παράνομη διακίνηση και εμπορία φαρμάκων για σοβαρές χρόνιες ασθένειες καθώς επίσης και ιατρικών μηχανημάτων.

Η επιχείρηση, που έφερε την ονομασία «Pangea XI» και έλαβε χώρα μεταξύ 9 και 16 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σε 116 χώρες και οδήγησε στη σύλληψη συνολικά 859 ατόμων, στο έλεγχο περίπου 1.000.000 αποστολών δεμάτων και στην κατάσχεση περίπου 500 τόνων με περισσότερα από 10 εκατομμύρια παράνομα σκευάσματα, εκτιμώμενης αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α. περίπου.

Μεταξύ των ψευδεπίγραφων και παράνομων φαρμάκων που κατασχέθηκαν ήταν αντικαρκινικά φάρμακα, παυσίπονα, φάρμακα επιληψίας, αντιψυχωτικά, αντιδιαβητικά, αναβολικά στεροειδή, φάρμακα για τη θεραπεία του HIV, συμπληρώματα διατροφής κ.α., τα οποία αξιολογήθηκαν ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίσθηκαν 84 ιστοσελίδες, απενεργοποιήθηκαν οι 16, ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές έξι ιστοσελίδων προώθησης και πώλησης παράνομων προϊόντων αδυνατίσματος και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr