NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Μ. Βρετανία επιβάλει φόρο 2% στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Η Μ. Βρετανία επιβάλει φόρο 2% στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην επιβολή φόρου 2% σε τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Amazon, Google και Apple, βάσει των εσόδων που αυτές παρουσιάζουν από τις διάφορες διαδικτυακές τους δραστηριότητες στη συγκεκριμένη χώρα.

Ο ειδικός φόρος ψηφιακών υπηρεσιών θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Απρίλιο του 2020 και θα αφορά σε εταιρείες που παρουσιάζουν παγκόσμιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λιρών, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι αυτός θα αποφέρει 400 εκατομμύρια λίγες σε ετήσια βάση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Philip Hammond, χαρακτήρισε μη βιώσιμο και άδικο το να μην πληρώνουν οι συγκεκριμένες φίρμες φόρο για τα όσα παράγουν εντός της χώρας, με τον ίδιο να τονίζει πως εάν προκύψει κάποια λύση επί του θέματος σε παγκόσμιο επίπεδο θα προτιμηθεί η υιοθέτηση αυτής.

Όπως αναφέρεται, ο φόρος έχει σχεδιαστεί ώστε να «σηκώσουν το βάρος του» οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί και όχι οι νεοσύστατες εταιρείες και «θα εφαρμοστεί στις μηχανές αναζήτησης, στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τις ηλεκτρονικές αγορές».

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr