NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Στα «σκαριά» σημαντική μείωση του ορίου συναλλαγών με μετρητά

Στα «σκαριά» σημαντική μείωση του ορίου συναλλαγών με μετρητά

Ακόμη και πρόταση για μείωση του ορίου συναλλαγών στα 50 ευρώ έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κινδύνου φοροδιαφυγής λόγω της πρόσφατης χαλάρωσης των capital controls.

Σήμερα, το όριο πάνω από το οποίο απαιτείται ηλεκτρονικό τραπεζικό µέσο βρίσκεται στα 500 ευρώ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως, αν και είναι απίθανη η μείωση στα 50 ευρώ, αυτή που τελικά θα εφαρμοστεί θα είναι μεγάλη, με την αλλαγή να θεωρείται σίγουρη.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, θεωρείται δεδοµένο ότι το συγκεκριμένο όριο θα µειωθεί στα 300 ευρώ ή και χαµηλότερα, ενώ θα υπάρξει και αύξηση των υποχρεωτικών δαπανών µε κάρτα, προκειµένου να χορηγηθεί το αφορολόγητο όριο σε µισθωτούς και συνταξιούχους.

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικής εγκατάστασης συσκευών ηλεκτρονικών πληρωµών POS, δεν έχουν ακόµη ληφθεί αποφάσεις. Κύκλοι του υπουργείου Οικονοµικών αναφέρουν ότι δεν πρόκειται, στην παρούσα φάση, να γίνει επέκταση της υποχρεωτικής εγκατάστασης σε περίπτερα και ταξί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr