NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Mario Segale: Ο μεσίτης ακινήτων που αποτέλεσε «έμπνευση» για τον Super Mario της Nintendo

Mario Segale: Ο μεσίτης ακινήτων που αποτέλεσε «έμπνευση» για τον Super Mario της Nintendo

Πως συνδέεται ένας μεσίτης ακινήτων που έφυγε πρόσφατα από την ζωή με έναν πασίγνωστο υδραυλικό και χαρακτήρα σε video game;

Πριν από μερικές ημέρες, στις 27 Οκτωβρίου, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο Mario Segale. Ο Segale ήταν ένας χαμηλού προφίλ εύπορος μεσίτης ακινήτων και ένας άνθρωπος για τον οποίο το πιθανότερο είναι πως δεν έχεις ξανακούσει το παραμικρό.

Κι όμως, με έναν περίεργο τρόπο, έχεις σίγουρα ξανακούσει για αυτόν. Γιατί ο Mario συνδέεται άμεσα με τον Super Mario, τον γνωστό υδραυλικό που έχει πρωταγωνιστεί σε πολλά βιντεοπαιχνίδια της ιαπωνικής Nintendo και που θεωρείται ένας από τους διασημότερους χαρακτήρες στην ιστορία του video gaming - αν όχι ο διασημότερος.

Την δεκαετία του '70, τα αμερικανικά κεντρικά της Nintendo φιλοξενούνταν σε μια αποθήκη στην περιοχή Tukwila της Washington. Το συγκεκριμένο παράρτημα της Nintendo αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και νοίκιαζε τον συγκεκριμένο χώρο. Σωστά μάντεψες, από τον μεσίτη Mario Segale.

Εκείνη την εποχή, η Nintendo ήταν έτοιμη να διαθέσει στην αμερικανική αγορά το Donkey Kong, το παιχνίδι με πρωταγωνιστή έναν πιθηκόμορφο χαρακτήρα στο οποίο εμφανίζεται και ο Mario, στην πρώτη του παρουσία σε video game, γνωστός τότε ως «jumpman».

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, ο Πρόεδρος της Nintendo of America, Minoru Arakawa, παρατήρησε σημαντικές ομοιότητες μεταξύ του κοντού, μελαχρινού χαρακτήρα του παιχνιδιού και του ανθρώπου που τους νοίκιαζε τον χώρο. Έτσι, η ομάδα που εργαζόταν εκεί έδωσε στον χαρακτήρα το ψευδώνυμο Mario και, κάπως έτσι, «κόλλησε».

Καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Segale δεν έδειχνε να αισθάνεται άνετα με το γεγονός πως συνδεόταν άμεσα με τον πιο δημοφιλή χαρακτήρα στην ιστορία των video games. Όπως αναφέρεται στην αναγγελία του θανάτου του «απέφευγε την φήμη και ήθελε να γίνει γνωστός για όσα κατάφερε στην ζωή του. Πράγματι, για τις επόμενες γενιές της οικογένειάς του και για τους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν καλά, ο αντίκτυπος του θα παραμείνει ζωντανός».

Λόγω αυτής του της τοποθέτησης απέναντι στα πράγματα, είναι γνωστή μόνο μια περίπτωση που μίλησε δημοσίως για τον Super Mario. Σε δημοσίευμα των Seattle Times με ημερομηνία 17 Ιουνίου 1993, η μοναδική του δήλωση είναι η ακόλουθη: «Θα μπορούσατε να πείτε ότι ακόμα περιμένω τα checks για τα δικαιώματα μου».

Με σχετική ανακοίνωση, η Nintendo of America εξέφρασε την λύπη της για την απώλεια του Segale.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr