NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι και ειδικό λογισμικό για διασταυρώσεις εισοδημάτων από Airbnb

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι και ειδικό λογισμικό για διασταυρώσεις εισοδημάτων από Airbnb

Σε αποκλεισμό από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb θα προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όσων ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν λάβει το σχετικό Αριθμό Μητρώου Ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ απευθύνθηκε στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες Airbnb, HomeAway και Booking.com και τους ζήτησε να συνεργαστούν, ούτως ώστε μετά τις 30 Νοεμβρίου να ξεκινήσουν οι σχετικές διασταυρώσεις.

Συγκεκριμένα, η Αρχή θα ζητήσει την διαγραφή όσων δεν έχουν υποβάλει δήλωση και δεν έχουν λάβει Αριθμό Μητρώου Ακινήτων, αποσυρόντας, δηλαδή, των σχετικών αγγελιών.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με εφοριακούς που παριστάνουν τους πελάτες σε όσους μισθώνουν κατοικίες μέσω Airbnb.

Η ΑΑΔΕ θα κάνει χρήση ειδικού λογισμικού, το οποίο υιοθετείται ήδη από τις πορτογαλικές φορολογικές Αρχές, μέσω του οποίου διευκολύνεται ο εντοπισμός  των ιδιοκτητών. Το λογισµικό αυτό, που θα ζητηθεί στο πλαίσιο αιτήµατος συνδροµής από την πορτογαλική φορολογική διοίκηση, έχει τη δυνατότητα να «τρέχει» πάνω στις ιντερνετικές πλατφόρµες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr