NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

«Εισιτήριο» για διεθνή καριέρα από το International China Xinhua News στους σχεδιαστές της AthensFashionClub

«Εισιτήριο» για διεθνή καριέρα από το International China Xinhua News στους σχεδιαστές της AthensFashionClub
08_11_2018 | 10:50 08_11_2018 | 10:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Για μία ακόμη χρονιά η Σχολή ΜόδαςAthensFashionClub” πέτυχε το ανέφικτο, αφού κατόρθωσε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Πρακτορείου China Xinhua News, που ξεχώρισε τις δημιουργίες των σπουδαστών της σχολής και τους αφιέρωσε μερικά από τα πιο χαρισματικά κλικς!

Ο απεσταλμένος φωτογράφος του πρακτορείου παραβρέθηκε στο επίσημο Graduation Fashion Show των σπουδαστών της σχολής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της πιο λαμπερής γιορτής μόδας της χρόνιας, την 24η Athens Xclusive Designers Week.

Η τεράστια αυτή επιτυχία, που δίνει την μοναδική ευκαιρία διεθνούς προβολής της σπουδαίας δουλειάς των σχεδιαστών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ήρθε να διαδεχθεί την περσινή μεγάλη αναγνώριση από την VOGUE ITALIA, στην 22η AXDW. Η VOGUE ITALIA ξεχώρισε κι ανέδειξε στην επίσημη ιστοσελίδα της 5 σχεδιαστικά ταλέντα και τις δημιουργίες τους!

Εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής showbiz και εκπρόσωποι από τα τμήματα Πρεσβείων του εξωτερικού τίμησαν με την παρουσία τους το μεγάλο αυτό γεγονός της Σχολής. Ο κ. Λωράν Αρμάος, σε θέση V.I.P. , εκπροσώπησε την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και χειροκρότησε τους σπουδαστές της σχολής. Το παρών έδωσε και η τηλεπαρουσιάστρια κα Μαρία Μπακοδήμου. Στους εκλεκτούς καλεσμένους της σχολής ήταν και η κ. Ελίζα Γκάλια, Υπεύθυνη του γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου Galea Travel, στη Γλυφάδα. 

Στο κορυφαίο σκαλοπάτι της επιτυχίας ανέβηκε η Ειρήνη Ταμάεβα και οι δημιουργίες της, τις οποίες έχει ήδη παρουσιάσει στην Διεθνή Έκθεση Styl Kabo στην Τσεχία, κατορθώνοντας μάλιστα να κλείσει μία αποκλειστική συνεργασία εκπροσώπησης της συλλογής της από Διεθνές Showroom στην Πράγα! Η Ειρήνη ανέπτυξε το δικό της brand λαμβάνοντας επιχειρηματική υποστήριξη και mentoring στην 1η και μοναδική Θερμοκοιτίδα Μόδας The Fashion Gate και με την προσωπική καθοδήγηση της Σχεδιάστριας και Ιδρύτριας της Σχόλης, Μαρίας Βυτινίδου. Στην επίδειξη παρουσίασε μία ολοκληρωμένη συλλογή αποτελούμενη από prêt à porter δημιουργίες για βραδινές εμφανίσεις.

Εξίσου λαμπερή και η Σοφία Μάμου, ένα ανερχόμενο αστέρι της μόδας που κέρδισε τα καλύτερα σχόλια για την Swimwear, Ready to Wear συλλογή της για το καλοκαίρι του 2019 και ακούει στο όνομα Golden Straw. Μπικίνι και ολόσωμα μαγιό εμπνευσμένα από την Coco Chanel και την ζωή της. “Ιn order to be irreplaceable one must always be different” ή ελληνιστί… «Για να είναι κανείς αναντικατάστατος πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός», έλεγε η μεγάλη diva της μόδας και αυτή τη φράση έχει υιοθετήσει η Σοφία ως φιλοσοφία της. Τα ψάθινα καπέλα, που αποτέλεσαν την πρώτη δημιουργία της Coco Chanel και η πλέξη τους, είναι στοιχεία που επηρέασαν τον σχεδιασμό των μαγιό της Σοφίας, ενώ η προσθήκη κομψών χρυσών και ξύλινων στοιχείων απογείωσαν το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πλούσια χρωματική παλέτα που επέλεξε.

Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για Graduation Fashion Show χωρίς lingerie δημιουργίες… Aphrrodite’s Lingerie” λοιπόν, ήταν η συλλογή που παρουσίασε, γεμάτη περηφάνια, στο κοινό η Αγγελική Ντούγκου, απόφοιτος του Foundation. Με μία σειρά από σέξι εσώρουχα με διαφάνειες και πολυτελή υφάσματα έκανε τη διαφoρά, αναδεικνύοντας την πιο αισθησιακή πλευρά που κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της.

Σαγηνευτικές ήταν οι δημιουργίες της Μαρίας Πέτρου, που μόλις εμφανίστηκαν στην πασαρέλα άστραψαν κυριολεκτικά τα φλας των φωτογράφων. Η χαρισματική σχεδιάστρια, απόφοιτος του Foundation της Σχολής Μόδας AthensFashionClub, παρουσίασε στο κοινό μία συλλογή εμπνευσμένη από την έρημο, αφιερωμένη στις δυναμικές γυναίκες, που επιλέγουν τις ιδιαίτερες υφές και τα έντονα χρώματα. Waves of Sand ήταν ο τίτλος της συλλογής της, παραπέμποντας εμφανώς στην κίνηση που έδιναν τα βολάν στις δημιουργίες της. Μοναδικές ήταν οι φούστες με τις έθνικ πινελιές και τα καταπληκτικά top με τα σταθερά υφάσματα. Εξίσου υπέροχα τα φορέματα με τα άκρως θηλυκά κοψίματα, ενώ τα βλέμματα τράβηξε μονομιάς το εντυπωσιακό ταγέρ από φούστα σε στενή γραμμή κι ένα τζάκετ με βολάν στο τελείωμα.

Με το μήνυμα ότι «τα ρούχα δεν αλλάζουν τον κόσμο, αλλά οι γυναίκες που τα φορούν» η οραματίστρια Fashion and Textile Designer Νίκη Ρήγα έλαμψε στην σκηνή με μία συλλογή από μαγιό με sportive χαρακτήρα και όνομα Cage. Χωρίς να χάνουν καθόλου και από την θηλυκή τους πλευρά, τα μαγιό της Νίκης είναι ιδανικά για πιο girly εμφανίσεις στην παραλία, που όμως ταυτόχρονα εκπέμπουν κι έναν δυναμισμό. Το φλογερό κόκκινο δερμάτινο μπουστάκι ήταν από τις πιο δυνατές δημιουργίες της, ενώ εξίσου δυναμικό ήταν και το ολόσωμο μαύρο μαγιό με τις αισθησιακές διαφάνειες που συνδυάστηκε άψογα από ένα δερμάτινο σακίδιο με λεπτομέρειες από plexiglass για το γυμναστήριο ή την παραλία.

Την σκυτάλη πήρε η Gebremedhen Yechalem, επίσης απόφοιτος του Foundation. Η Gebremedhen παρουσίασε τη δική της συλλογή με τίτλοSpring Breath και πραγματικά έφερε πνοή άνοιξης σε όλο το Ζάππειο με τις αέρινες και γεμάτες χρώμα δημιουργίες της. Το σατέν στις πιο γλυκές του αποχρώσεις κυριάρχησε επί σκηνής και το κοινό μαγεύτηκε με τα φορέματα που εξέπεμπαν ρομαντισμό και αγνότητα μίας άλλης εποχής.

Asian in the City” ο τίτλος που έφερε η συλλογή της Yaroslava Tsareva που ταξίδεψε το κοινό αβίαστα σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς. Ένας απερίγραπτος συνδυασμός χρωμάτων πάνω σε υψηλής ποιότητας υφάσματα, ακριβώς σαν ένας ανεκτίμητος καμβάς ζωγραφικής προέβαλε στην πασαρέλα σε 5 μοναδικές δημιουργίες. Αυστηρές γραμμές και καθαρά κοψίματα σε φορέματα, παντελόνια, tops και φούστες, που πολλοί ίσως σπεύσουν να πουν ότι ήταν και οι πιο εκκεντρικές δημιουργίες που παρουσίασαν οι σπουδαστές της σχολής.

Όλα μοιάζουν καλοκαίρι με την capsulle collection “Classical Ornament” της Ελένης Παρπέρη, που κυριολεκτικά ήταν για όλους όσοι βρέθηκαν εκεί ένα ταξίδι καλοκαιρινό σε παραδεισένια εξωτικά νησιά. Χρώμα, φαντασία και φουλ αισθησιασμός σε δημιουργίες που αναδείκνυαν με τον καλύτερο τρόπο τις γυναικείες καμπύλες.

Τη δική της ξεχωριστή στυλιστική πινελιά στην επίδειξη προσέθεσε και η Ελένη Αθανασοπούλου, σχεδιάστρια υποδημάτων, απόφοιτος της σχολής “AthensFashionClub”, με το πιο trendy λεοπάρ υπόδημα της σεζόν.

Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με ένα δείγμα από την συλλογή της Σχεδιάστριας και Ιδρύτριας της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub” και της Θερμοκοιτίδας Μόδας “The Fashion Gate”, Μαρίας Βυτινίδου, την οποία προωθεί μέσω διεθνούς Showroom στο εξωτερικό, σε ύφος mix and match και που μόνο Λονδίνο θυμίζει! Τολμηροί συνδυασμοί από βρετανικό καρό με λεοπάρ και πιε ντε πουλ, πιε ντε κοκ έδωσαν την αίσθηση διεθνούς πασαρέλας, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Παράλληλα, ξάφνιασαν οι μεγάλες τσάντες από γούνα, δέρμα και ύφασμα που συμπλήρωναν τη συλλογή ως ένα πολύ ξεχωριστό αξεσουάρ. Τα δε κασκόλ, που αγκάλιαζαν τα μοντέλα από τους ώμους μέχρι και το κεφάλι, αποτελούν ένα hot trend για το 2018-2019 κι εξασφαλίζουν ένα πολύ ζεστό χειμώνα για τη γυναίκα που τα φορά. Η σχεδιάστρια αποχωρώντας από την πασαρέλα πέταξε το κασκόλ της, θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα της πρόκλησης για κάτι πιο δυνατό για την Ελληνική Μόδα!

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση να αντικρίζεις μία κατάμεστη αίθουσα ανθρώπων που αγαπούν τη μόδα, αλλά πιο πολύ αγαπούν και υποστηρίζουν τους νέους δημιουργούς. Συγκινούμαι πάντα όταν οι σπουδαστές μας περπατούν στην πασαρέλα στο τέλος της επίδειξης καθώς έχω ζήσει μαζί τους τις αγωνίες τους και τη λαχτάρα τους να δημιουργήσουν από την έναρξη των σπουδών τους μέχρι και την αποφοίτηση. Τους εύχομαι καλή επιτυχία! Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε!», σημείωσε μετά το τέλος της επίδειξης η Ιδρύτρια της Σχολής, Μαρία Βυτινίδου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr