NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ο Bill Gates καλεί τον κόσμο να κατασκευάσει μια καλύτερη τουαλέτα [video]

Ο Bill Gates καλεί τον κόσμο να κατασκευάσει μια καλύτερη τουαλέτα [video]
08_11_2018 | 16:01 08_11_2018 | 16:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Διεθνή

Στην πραγματοποίηση της πρώτης Reinvented Toilet Expo στο Πεκίνο προχώρησε ο Bill Gates, ένα συνέδριο που έχει ως στόχο την παρουσίαση καινοτομιών γύρω από την αγορά των ειδών υγιεινής.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Gates, περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι - περίπου ο μισός πληθυσμός του πλανήτη - ζει χωρίς πρόσβαση σε ασφαλή αποχετευτικά συστήματα, με το κόστος του ζητήματος να φτάνει τα 223 δισεκατομμύρια δολάρια σε υγειονομική περίθαλψη, μισθούς και παραγωγικότητα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν προϊόντα όπως λεκάνες που βελτιώνουν την υγιεινή, δεν απαιτούν καμία σύνδεση με αποχετευτικά συστήματα και μπορούν να δημιουργήσουν λιπάσματα από τα ανθρώπινα απόβλητα.

Σύμφωνα με τους New York Times, πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας έρευνας επτά ολόκληρων ετών που έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το Bill and Melinda Gates Foundation, το οποίο ο Gates διαχειρίζεται με τη γυναίκα του από το 2011.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ίδιος υποσχέθηκε να προσφέρει ακόμη 200 εκατομμύρια δολάρια, σε μια προσπάθεια να δουν οι εταιρείες τα ανθρώπινα απόβλητα ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία.

Με πληροφορίες από New York Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr