NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ελληνικό κριθάρι σε Αυστρία και Ισραήλ για την παραγωγή μπύρας

Ελληνικό κριθάρι σε Αυστρία και Ισραήλ για την παραγωγή μπύρας

11 χιλιάδες τόνους βύνης από ελληνικό κριθάρι, της σοδειάς του 2018, θα εξάγει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με στόχο την παραγωγή Μπύρας σε Αυστρία και Ισραήλ μέσα στους επόμενους μήνες, αποτελώντας τους πρώτους σταθμούς της ελληνικής βύνης.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, με την παραπάνω διαδικασία οι Έλληνες παραγωγοί κριθαριού γίνονται πλέον προμηθευτές πρώτης ύλης για την παραγωγή μπίρας και στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης και με την Ζυθοποιία ΒΑΠ Ρόδου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας, το οποίο φέτος συμπλήρωσε δέκα χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία βυνοποίησε την φετινή χρονιά συνολικά 63.000 τόνους ελληνικού κριθαριού. Μετά την κάλυψη των αναγκών της, 7.000 τόνοι θα εξαχθούν στην Αυστρία και 4.000 τόνοι θα φτάσουν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προχωρά και η επένδυση στο εργοστάσιο στην Πάτρα για την παραγωγή μηλίτη, με τις σχετικές διαδικασίες να αναμένεται πως θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr