NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

MLS Innovation: Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για τέσσερα νέα ερευνητικά έργα

MLS Innovation: Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για τέσσερα νέα ερευνητικά έργα

Η MLS ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε τέσσερα νέα ερευνητικά έργα στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ –ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ–ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω έργων ανέρχεται σε 3,7 εκ. ευρώ. Η MLS για την υλοποίηση των έργων θα συνεργαστεί με το ΑΠΘ (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Πληροφορικής), το ΔΠΘ (Εργαστήριο Ρομποτικής), το ΕΚΕΤΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα Γλωσσολογίας), το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών), το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «ΑΘΗΝΑ» και τις εταιρίες Geosense, ΛΙΝΚ ΑΕ, 3ΠΙ AE, Dotsoft AE.

Συγκεκριμένα, το ερευνητικό πεδίο των έργων αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με τεχνολογίες αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα, η εφαρμοσμένη ρομποτική, το διαδίκτυο πραγμάτων και οι τεχνολογίες φωνής. Στο πλαίσιο υλοποίησης των ερευνητικών έργων, θα υποστηριχθούν και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για άτομα με ειδικές ανάγκες από σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας που θα αναπτυχθούν.

Η χρηματοδότηση που θα λάβει η MLS από τα παραπάνω έργα ανέρχεται σε 0,7 εκ. ευρώ.

Στρατηγικός στόχος της MLS, μέσα από τη συμμετοχή της στα παραπάνω ερευνητικά έργα αναφέρεται πως είναι η απόκτηση πρόσθετης τεχνογνωσίας και η ενσωμάτωση αυτής σε νέες πλατφόρμες και καινοτόμα προϊόντα που προορίζονται τόσο για την Ελληνική αγορά όσο και για νέες αγορές του εξωτερικού υπηρετώντας το Making Life Simple.

Τα παραπάνω έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr