NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

House of Taste: Βραβευμένα προϊόντα από το νησί της Χίου [Συνέντευξη]

House of Taste: Βραβευμένα προϊόντα από το νησί της Χίου [Συνέντευξη]

Ο Γιωργος Κωνσταντάκης, δημιουργός του houseoftaste.gr, μιλάει στο επιχειρώ για το ηλεκτρονικό κατάστημα που δημιούργησε, μέσω του οποίου διαθέτει προϊόντα από την Χίο σε όλο τον κόσμο.

Μιλήστε μας για το House of Taste και για το πως προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος με προϊόντα από το νησί της Χίου.

Φλερτάραμε από καιρό με τους τωρινούς μου συνεργάτες για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Μέσα από την αναζήτηση αυτή, ανακαλύψαμε την έλλειψη σωστής προβολής των χιώτικων προϊόντων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γίνονται αξιόλογες προσπάθειες αντιστροφής του κλίματος αυτού, τις οποίες ερχόμαστε να ενισχύσουμε.

Πως προκύπτει η ένταξη ενός προϊόντος στο e-shop σας και από ποιες κατηγορίες προέρχονται αυτά; Ποια η σχέση σας με τους παραγωγούς;

Για να ενταχθεί ένα προϊόν στο House of Taste, πρέπει να έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας, δεν αρκεί μια εμφανίσιμη συσκευασία, θέλουμε ο πελάτης να βρει σε εμάς μόνο τα καλύτερα, πιστοποιημένα και από αγνά υλικά προϊόντα.

Οι βασικές μας αρχές βασίζονται στις άριστες διαπροσωπικές σχέσεις με τους παραγωγούς, αλλά και με τους πελάτες μας. Θέλουμε οι παραγωγοί να μας βλέπουν ως συνεργάτες και όχι απλά ως εμπόρους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για κάθε ένα προϊόν που φιλοξενείται, υπάρχει και συγκεκριμένο πλάνο προώθησης.

Από την ενασχόληση σας με τα τοπικά προϊόντα ενός νησιού όπως η Χίος, σε τι φάση θα λέγατε πως βρίσκεται η συγκεκριμένη αγορά; Στρέφονται οι επιχειρηματίες προς αυτήν και τι ευκαιρίες προσφέρονται;

Η Χίος, πέρα από την ευεργετική μαστίχα, παράγει πολλά εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, αλλά έλειπε εδώ και χρόνια ένας σημαντικός κρίκος που θα τα κάνει γνωστά πέρα από τα όρια του νησιού. Αυτός ο κρίκος είναι το House of Taste και θέλουμε οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες του νησιού και η πολιτεία να αγκαλιάσουν αυτό το νέο εγχείρημα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Χρειάζεται πολλή δουλειά και κόπος για να αποκτήσει το νησί την αναγνωρισιμότητα που του αρμόζει

Επικεντρώνοντας στην Χίο, είναι αυτή ένα δυνατό «trademark» που μπορεί να φέρει μεγάλες επενδύσεις και ανάπτυξη; Υπάρχει στήριξη από την Πολιτεία για αυτό το θέμα;

Ναι, μπορούμε να πούμε ότι είναι. Η Χίος είναι ένας τόπος σημείο αναφοράς από το παρελθόν. Τι να πρωτοπώ. Μαστίχα, εσπεριδοειδή, κάμπος, μεσαιωνικά χωριά... Λέξεις που στο άκουσμα τους αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι γίνεται αναφορά στην Χίο. Από την άλλη μεριά όμως, χρειάζεται πολλή δουλειά και κόπος για να αποκτήσει το νησί αυτό την αναγνωρισιμότητα που του αρμόζει. Η πολιτεία σε αυτό το κομμάτι είναι λίγο αδρανής. Γίνονται προσπάθειες, όχι όμως πάντα αποτελεσματικές ώστε να νοιώσουν ασφάλεια οι εκάστοτε επενδυτές.

Υπήρξαν δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στο «στήσιμο» ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, όσον αφορά στον τεχνικό τομέα και στην προώθηση του; Και, αν ναι, πως τις αντιμετωπίσατε;

«Κάθε αρχή και δύσκολη» που λέει και ο σοφός λαός μας. Σαφώς και υπήρξαν δυσκολίες που αντιμετωπίζονταν βήμα-βήμα, ώστε να φτάσουμε σε ένα καλό - όπως πιστεύουμε - επίπεδο. Κάθε ένα από τα προβλήματα μας πείσμωνε ακόμα περισσότερο ώστε να καταφέρουμε να «ανεβάσουμε» online ένα απλό, εύκολο, γρήγορο και κυρίως ασφαλές προς τον χρήστη site, χωρίς περιττές λειτουργίες. Μην παραλείψω να αναφέρω πως η όλη υλοποίηση και κατασκευή έγινε αποκλειστικά από εμάς.

Γενικότερα, θα λέγατε πως οι νέοι μένουν στην Χίο ή αναζητούν σήμερα ευκαιρίες σε πόλεις όπως η Αθήνα ή στο εξωτερικό; Η δική σας ομάδα έχει ως μόνιμη βάση την Χίο;

Το σύνολο των παραγωγών που συνεργαζόμαστε είναι νέοι άνθρωποι, που ποντάρουν στην Χίο και αξιοποιούν τις ιδέες τους εδώ, βλέπουμε ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ομάδα μας έχει μόνιμη βάση την Χίο. Όλα μας τα προϊόντα είναι άμεσα διαθέσιμα και φτάνουν στους πελάτες μας απευθείας από τους παραγωγούς, δεν στοκάρουμε εμπόρευμα, εξασφαλίζοντας έτσι την φρεσκάδα τους όπως ακριβώς θα τα αγόραζε ένας επισκέπτης στο νησί μας.

Σε ποιες περιοχές φτάνουν τα προϊόντα του houseoftaste.gr; Μπορεί κάποιος να τα παραγγείλει από το εξωτερικό; Ποιες χώρες θα λέγατε πως ενδιαφέρονται περισσότερο για τα προϊόντα της Χίου;

Τα χιώτικα προϊόντα έχουν ήδη ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουν ήδη ξεκινήσει οι αποστολές στο εξωτερικό. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουμε από χώρες κυρίως της Β. Ευρώπης.

Η αποστολή προϊόντων στο εξωτερικό γίνεται κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας. Από τις αρχές του 2019 έχει δρομολογηθεί και η  λειτουργική αναβάθμιση του House of Taste, προκειμένου να αυτοματοποιηθεί η όλη διαδικασία παραγγελίας και αποστολής των προϊόντων μας στο εξωτερικό. 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της εταιρείας σας;

Σε ένα περιβάλλον δύσκολο για νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, το House of Taste μεγαλώνει και θα μεγαλώνει όσο μας στηρίζει ο κόσμος. Αξίζει να αναφέρουμε τις σχεδόν καθημερινές κριτικές που λαμβάνουμε, τόσο από πελάτες όσο και από φίλους. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να γινόμαστε μέρα με την μέρα καλύτεροι.

Ήδη, εδώ και μερικές εβδομάδες, έχουμε φέρει πολλές καινοτομίες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Μια από αυτές είναι η νέα κατηγορία και ταυτόχρονα νέα γαστρονομική εμπειρία, το «House of Taste Healthy Selection», ένα «πάντρεμα» της ποιοτικής παραδοσιακής διατροφής και του σύγχρονου υγιεινού τρόπου ζωής. Όραμά μας είναι να γίνουμε ο πρεσβευτής εκλεκτών ελληνικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr