NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Revolut: 3 εκατ. χρήστες στην Ευρώπη και νέα τεχνολογία κατά της on-line απάτης

Revolut: 3 εκατ. χρήστες στην Ευρώπη και νέα τεχνολογία κατά της on-line απάτης
12_11_2018 | 13:17 12_11_2018 | 13:18
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η Revolut ανακοίνωσε πως έφτασε και επισήμως τους 3 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας παράλληλα και μια νέα τεχνολογία προστασίας κατά της on-line απάτης που σχετίζεται με τις συναλλαγές με κάρτα στο internet.

Όπως αναφέρει η εταιρεία «είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με αλγόριθμους τις απάτες και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για την καλύτερη προστασία των πελατών της.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η Revolut έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη των τμημάτων data science και μηχανικών υπολογιστών, σύμφωνα με το όραμά της να αυτοματοποιήσει, να επιταχύνει και να βελτιώσει την ποιότητα της λήψης αποφάσεων όσον αφορά την απάτη με κάρτες και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η τεχνολογία αιχμής της Revolut είναι σε θέση να αναπτύξει βαθιά ιδέες και προβλέψεις σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών ώστε να μπορούν να εντοπιστούν δυναμικά νέα μοντέλα απάτης με κάρτες χωρίς ρητή ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτά τα συστήματα λειτουργούν εφαρμόζοντας πολύπλοκα μαθηματικά μοντέλα σε μεγάλα σύνολα δεδομένων για να εντοπίζουν ανωμαλίες, προσφέροντας μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στους πελάτες.

Τους τελευταίους δύο μήνες, η Revolut δοκιμάζει το νέο σύστημα καταπολέμησης της απάτης, το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύει ύποπτη δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, με βάση την ανώμαλη συμπεριφορά των συναλλαγών. Εάν οι πληρωμές ενός πελάτη αποκλίνουν δραστικά από τις συνηθισμένες συνήθειες των δαπανών, η Revolut μπορεί να παγώσει αυτόματα τις κινήσεις μέσω κάρτας έως ότου ο πελάτης επαληθεύσει από την εφαρμογή ότι αυτός ήταν που τις πραγματοποίησε. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά τον χρόνο απαιτούμενης ενέργειας και έτσι ο πελάτης δε χρειάζεται να περάσει από μια μακρά διαδικασία ανάκτησης ασφάλειας, προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στην κάρτα του.

Από τις αρχές Αυγούστου, όταν η Revolut έθεσε επίσημα αυτό το νέο σύστημα σε λειτουργία, η εταιρεία καταγράφει ήδη τετραπλάσια μείωση στα επίπεδα της απάτης με κάρτες σε σχέση με τον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς, αντιμετωπίζοντας πρωτίστως κοινές περιπτώσεις, όπως πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, κλωνοποίηση καρτών και κλοπές καρτών.

Επιπλέον, η Revolut ξεκίνησε τη νέα τεχνολογία εκμάθησης μηχανών για την ανίχνευση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα δυναμικό μαθηματικό μοντέλο που υπολογίζει μια βαθμολογία κινδύνου για κάθε χρήστη βάσει του ιστορικού δραστηριότητάς του. Διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές μέσω Revolut ζωντανά και καθορίζει στατιστικά την πιθανότητα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με βάση το προφίλ του χρήστη και διάφορα χαρακτηριστικά που εξάγονται από τη συναλλαγή.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις τροφοδοτούνται στον αλγόριθμο για να παράγουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα για κάθε χρήστη. Όταν η τιμή αυτή υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο, ο πελάτης υποχρεούται να υποβάλει τεκμηρίωση για να δικαιολογήσει τη δραστηριότητα, την οποία ενσωματώνει το μοντέλο, για να αναβαθμίσει με έξυπνο τρόπο την έκθεση του χρήστη σε κίνδυνο».

Ο Nik Storonsky, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Revolut δήλωσε: «μιλώ με τις τράπεζες όλη την ώρα, και αρκετοί από αυτούς μας έχουν ήδη πλησιάσει με προσφορές για να αγοράσουν αυτή την τεχνολογία. Αυτό που μπορούμε να επιδείξουμε με ακρίβεια σε δέκα λεπτά θα έπαιρνε συνήθως μια μεγάλη τράπεζα μια ώρα για να καθορίσει με τις τρέχουσες χειροκίνητες διαδικασίες.

Εάν έχεις όραμα να προσελκύσεις δεκάδες εκατομμύρια πελάτες και να μεγεθύνεις την επιχείρηση σου παγκοσμίως, τότε δεν μπορείς να βασίζεσαι αποκλειστικά σε χειροκίνητες ανθρώπινες διαδικασίες για την αποτελεσματική προστασία των πελατών σου από το οικονομικό έγκλημα, ειδικά όταν οι εγκληματίες γίνονται όλο και πιο έξυπνοι και δημιουργικοί στις τακτικές τους».

Την ίδια στιγμή, η Revolut κέρδισε το βραβείο “Innovator of the Year” από το Malta Blockchain Summit, αλλά και ένα δεύτερο βραβείο, λίγες μέρες αργότερα, αυτή τη φορά από την καρδιά του FinTech, το Λονδίνο. Η εφημερίδα της πρωτεύουσας City AM έχει καθιερώσει ως θεσμό τα ετήσια βραβεία της και φέτος η Revolut ήταν η μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία “FinTech company of the Year”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr