NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Stan Lee, ο «πατέρας» της Marvel

Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Stan Lee, ο «πατέρας» της Marvel
Φωτογραφία: maybeMaybeMaybe
12_11_2018 | 23:28 12_11_2018 | 23:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Σε ηλικία 95 ετών έφυγε σήμερα από την ζωή ο Stan Lee, ο άνθρωπος που βρίσκεται «πίσω» από τη δημιουργία μιας σειράς εξαιρετικά δημοφιλών χαρακτήρων της Marvel, όπως των Spider-Man, Iron Man, Hulk, X-Men, Black Panther, Daredevil και The Avengers.

Ο Stan Lee γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922 στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε ως βοηθός στα γραφεία της Timely Comics. Στις αρχές της δεκαετίας του 60, η Timely θα μετονομαστεί σε Marvel Comics και, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την DC Comics, ο Lee θα συνδημιουργήσει τους Fantastic Four, ενώ αργότερα θα αναλάβει θέσεις διευθυντή και εκδότη.

Έγινε γνωστός για την «επανάσταση» που έφερε στον χώρο του κόμικ, αποδίδοντας ανθρώπινες αδυναμίες στους υπερήρωες που δημιουργούσε, όπως ζήλια και υπερηφάνεια, χαρακτηριστικά που δεν εντοπίζονταν συχνά σε άλλα κόμικ. Χαρακτηρίζεται δε ως ο «αρχιτέκτονας» του σύγχρονου κόμικ.

Οι χαρακτήρες τους έφτασαν τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστούν σε πολλές, εξαιρετικά επιτυχημένες εμπορικά, ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες δημιουργήθηκαν μετά την εξαγορά της Marvel από την Disney έναντι του ποσού των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικό κείμενο που δημοσίευσαν οι δύο εταιρείες λίγο μετά τον θάνατο του «η Marvel και ολόκληρη η Walt Disney χαιρετίζουν την ζωή και την καριέρα του Stan Lee, με απεριόριστη ευγνωμοσύνη για τα αξεπέραστα επιτεύγματά του. Κάθε φορά που ανοίγετε ένα κόμικ της Marvel, ο Stan θα είναι εκεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr