NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Ελλάδα και άλλα 50 κράτη υπογράφουν συμφωνία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Η Ελλάδα και άλλα 50 κράτη υπογράφουν συμφωνία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο το οποίο αποτελεί διεθνή συμφωνία γύρω από θέματα κυβερνοασφάλειας, στην υπογραφή του οποίου συμμετείχαν περισσότερες από 50 χώρες κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Ειρήνης στο Παρίσι για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας συμμετείχαν επίσης 130 group ιδιωτικών εταιρειών αλλά και 90 φιλανθρωπικές οργανώσεις και πανεπιστήμια.

Η «Paris Call for Trust and Security in Cyberspace», όπως είναι η πλήρης ονομασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αποτελεί μια προσπάθεια για τη δημιουργία διεθνών προτύπων και νόμων γύρω από την κυβερνοασφάλεια και το γενικότερο πεδίο του κυβερνοχώρου.

Σε αυτήν εντοπίζονται συμφωνίες για την προαγωγή των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο διαδίκτυο, την αποτροπή του hacking σε εκλογικές διαδικασίες, την παύση της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω πειρατείας και την διακοπή κακόβουλων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο σε καιρό ειρήνης, ιδίως εκείνων που απειλούν ή προκαλούν σημαντική, αδιάκριτη ή συστημική βλάβη σε άτομα.

Ηχηρές απουσίες από την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, στην οποία εντοπίζεται και το όνομα της Ελλάδας, είναι οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία, το Ιράν, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr