NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

To Viber συμμετείχε στη φετινή συνάντηση του SaferInternet4Kids

To Viber συμμετείχε στη φετινή συνάντηση του SaferInternet4Kids

To Viber συμμετείχε στην 3η συνάντηση του συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids με θέμα "Τι έχει αλλάξει η εφαρμογή του GDPR στην προστασία των δεδομένων των παιδιών". Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων οργανισμών και φορέων σχετιζόμενων με το ζήτημα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Electra, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου.

Το Viber εκπροσωπήθηκε από τον Momchil Elenkov, Global Telecom Partnerships Manager της Rakuten Viber, ο οποίος στην ομιλία του με τίτλο "A Quality (Viber) Chat about Security and Privacy" (Μια Ποιοτική (Viber) συνομιλία για την Ασφάλεια και την Ιδιωτικότητα) παρουσίασε τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η δημοφιλής εφαρμογή για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών, καθώς και συμβουλές που είναι σημαντικό να ακολουθούν οι χρήστες, και πολύ περισσότερο τα παιδιά, για να απολαμβάνουν δωρεάν με ασφάλεια την εμπειρία επικοινωνίας μέσω Viber. 

Συγκεκριμένα o κ. Elenkov αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό Hidden Chats (Κρυφές συνομιλίες), στη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων με αυτοκαταστροφή και στη δυνατότητα «μπλοκαρίσματος» των χρηστών που στέλνουν κακόβουλο ή ενοχλητικό περιεχόμενο. Επίσης, παρουσιάστηκε η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων που έχουν ήδη σταλεί σε μια συνομιλία – τόσο από το κινητό του αποστολέα, όσο και του παραλήπτη - όπως και το νέο χαρακτηριστικό επεξεργασίας μηνύματος ακόμα και μετά την αποστολή του, σε περίπτωση που το μήνυμα αυτό περιέχει μια λανθασμένη πληροφορία. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που προσφέρει η εφαρμογή. «Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν έχει τη δυνατότητα  να διαβάσει τα μηνύματά σας ή να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες που στέλνετε. Πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτό έχετε μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε. Ακόμα και όταν τα μηνύματά φτάνουν στους servers μας για να προωθηθούν στον παραλήπτη, εμείς δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε. Επίσης δεν αποθηκεύουμε αρχεία των προσωπικών σας δεδομένων και των μηνυμάτων σας," ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μοmchil Elenkov. 

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σχολιάστηκε θετικά από το ακροατήριο. Ο κ. Άρης Λούβρης, υπεύθυνος του E-Safety Label (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο),  στην ομιλία αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό αυτό χαρακτηριστικό του Viber, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον για την ασφάλεια των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων βρίσκεται αποκλειστικά στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Elenkov είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διοργανωτές και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες για τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χρήστες και ειδικότερα για τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το Viber κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα παιδιά,  ανάμεσα στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr