NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού από την QLS

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού από την QLS

Από το 2016, το πανελλαδικό δίκτυο ποιοτικών κέντρων ξένων γλωσσών QLS, αφουγκραζόμενο την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για πρόληψη και αντιμετώπιση του Bullying και με αφορμή τα συχνά περιστατικά σχολικής βίας που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα Ελληνικά σχολεία, έφερε στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα-θεσμό των «Anti-Bullying Ambassadors».

Στόχος αυτού του προγράμματος, είναι να εκπαιδεύσει τους μικρούς μαθητές σε Πρεσβευτές κατά του Bullying («Anti-Bullying Ambassadors») και να τους τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον εκφοβισμό στο περιβάλλον τους είτε προς τον εαυτό τους είτε προς τρίτους σε περιπτώσεις bullying που μπορεί να συναντήσουν εντός και εκτός σχολείου. Στην αγγλόφωνη αυτή εκπαίδευση οι μαθητές εφοδιάζονται με πολύτιμα «εργαλεία» και καλλιεργούν δεξιότητες (life skills) που θα τους συντροφεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από αυτή την ποιοτική και βιωματική διεργασία, οι μαθητές να γίνουν οι ίδιοι αυτή η θετική αλλαγή που χρειαζόμαστε στην σύγχρονη κοινωνία.

Το πρόγραμμα-θεσμός των «Anti-Bullying Ambassadors» είναι εγκεκριμένο από το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα και υλοποιείται σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό The Diana Award. Η Ελλάδα είναι μόλις η 4η χώρα (μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα Νησιά της Μάγχης και τη Μάλτα) όπου υλοποιείται το πρόγραμμα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ η δράση αυτή χάρισε φέτος στο QLS 2 βραβεία (Education Leaders Awards & Voluntary Action Awards).

Την ευκαιρία για αυτήν την εκπαίδευση έχουν μόνο οι μαθητές των σχολείων-μελών του QLS και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 150 μαθητές και 30 καθηγητές σε 3 περιοχές (Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη)

Επόμενη εκπαίδευση:

Στις 24 & 25 Νοεμβρίου, στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του εξεταστικού φορέα PeopleCert, στην οδό Πανεπιστημίου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εκπαιδεύσεις «Anti-Bullying Ambassadors», αποκλειστικά για τους μαθητές και καθηγητές των σχολείων-μελών του QLS. Δείτε περισσότερα εδώ.              

Το QLS, εδώ και 15 χρόνια, είναι το μοναδικό Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα με πιστοποιημένη ποιότητα παροχής εκπαίδευσης. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - μέλη του QLS συμπορευόμενα πάνω σε κοινές αξίες και πρότυπα για την προσφορά Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών, διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό τοπίο για τους μαθητές και τους γονείς που τα εμπιστεύονται.

Ως  σύγχρονος, μη κερδοσκοπικός φορέας, αντλεί τη δυναμική του από την συνεργασία επιτυχημένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών που μοιράζονται από κοινού το όραμα για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα  που επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν.

Σήμερα στο Δίκτυο ανήκουν 30 ανεξάρτητα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα μεγαλύτερα στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες δραστηριοποιούνται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr