NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ΟΠΑ: Βραβεύτηκαν οι πέντε καινοτόμες ομάδες

ΟΠΑ: Βραβεύτηκαν οι πέντε καινοτόμες ομάδες
21_11_2018 | 11:49

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜοΚΕ ΟΠΑ) πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου την εκδήλωση βράβευσης του 8ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ιδρύματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του πανεπιστημίου (ACEinσε ένα κλίμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας με τη συμμετοχή μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του ΟΠΑ, καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη,  και σύντομη παρουσίαση της στρατηγικής του πανεπιστημίου για την καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Ακολούθησε απολογισμός των δράσεων της ΜοΚΕ ΟΠΑ από την υπεύθυνη για τη λειτουργία της αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη. Όπως ανέφερε η ίδια, η ΜοΚΕ ΟΠΑ διακρίνεται για τη συνεισφορά της στην ενίσχυση της γνώσης και της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών του πανεπιστημίου  καθώς και για τη διασύνδεση τους με τον επιχειρηματικό κόσμο, καταγράφοντας στα 8 χρόνια λειτουργίας της περισσότερους από 8.000 ωφελούμενους. Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας αποτελεί μια δράση της ΜοΚΕ που έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των φοιτητών του πανεπιστημίου καταφέρνοντας να προσελκύσει φέτος ρεκόρ συμμετοχών με 54 ομάδες να έχουν υποβάλει στην πρώτη φάση του. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των δράσεων του φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας Thinkbiz από την Κωνσταντίνα Μουντάκη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν έπαινοι στις 11 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού και ακολούθησε η βράβευση των πέντε ομάδων που διακρίθηκαν. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση συμμετείχαν στο εξειδικευμένο workshop «META Disruptive Talent» που πραγματοποίησε η κυρία Μαρία Κοκκίνου, Manager, Human Capital Consulting της ICAP.

Το πρώτο και δεύτερο βραβείο υποστηρίχθηκαν με χρηματικό έπαθλο από τις εταιρίες Κρόνος Α.Ε. και Intercomm Foods και έλαβαν αντίστοιχα οι ομάδες PriceFrontier.com (Νικόλαος Σαραντινός, Αναστασία Σαραντινού, Κωνσταντίνος Σαραντινός και Γρηγόριος Σαραντινός) για τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας πρόβλεψης της πορείας των τιμών των προϊόντων ηλεκτρονικών καταστημάτων και CargOps (Βασίλειος Γεωργόπουλος, Νικόλαος Δουρελιάδης, Παναγιώτης Καζαντζής και Ευάγγελος Ποταμιάνος) για την πρόταση υπηρεσίας παρακολούθησης εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά με την χρήση τεχνολογιών IOT.  Το τρίτο βραβείο που υποστηρίχθηκε από τη ΔΕΗ και το ΟΠΑ μοιράστηκαν οι ομάδες One Connect (Ανδρέας Παπίδας, Χάρης Αυγουστίδης) για την πρόταση υπηρεσίας αυτόματης ειδοποίησης τρίτων σε περίπτωση ατυχήματος ποδηλάτη, FOR YOU (Κωνσταντίνος Τσίπρας, Δημήτρης Κεφαλόπουλος, Σοφία Ιωάννου, Δημήτρης Πέρρος, Κλειώ Τασσοπούλου και Σπύρος Σιδέρης) για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνδυασμού social network & recommendation system, και ΥΔΝΟΝ (Γιάννης Αδαμόπουλος, Δήμητρα Σούλη, Μαρίνα Γεωργαλλά και Χρήστος Γεωργαλλάς) για την παραγωγή ελληνικής μπύρας με τρούφα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείου επιχειρηματικής αριστείας στον Παύλο Ευμορφίδη, ιδρυτή της Coco-Mat  και απόφοιτο του ΟΠΑ.  «Δε σταματώ να μαζεύω γνώσεις, αλλά υπερηφανεύομαι μόνο για όσες από αυτές δε διδάσκονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευμορφίδης και συνέχισε με μία πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή όσων συνέβαλαν στην επιχειρηματική του πορεία.

Με την ευγενική χορηγία της εταιρίας “Οικογένεια Λουκάκου” οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά χειροποίητα εδέσματα σε μία μεγάλη ποικιλία.  Τέλος, η εταιρία “Thinking Cup”  παρείχε εξίσου με τη μορφή χορηγίας εξαιρετικής ποιότητας καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr