NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Airbnb: Λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ακινήτων - Έλεγχοι από την ΑΑΔΕ

Airbnb: Λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ακινήτων - Έλεγχοι από την ΑΑΔΕ

Στις 30 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η προθεσμία που έχουν όσοι διαθέτουν ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση (κάνοντας χρήση ψηφιακών υπηρεσιών όπως το Airbnb) για να τα δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Αρχή, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει μέχρι και τις 30/11 να καταχωρήσουν το ακίνητο στο μητρώο, εφόσον έχει αναρτηθεί σε πλατφόρμες μεταξύ 1/1 και 30/11. Παράλληλα, θα πρέπει να υποβάλλουν συγκεντρωτική δήλωση ανά ακίνητο για όλες τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μεταξύ του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Όπως αναφέρει και η Airbnb σε σχετικό μήνυμα που στέλνει στους ιδιοκτήτες «Έχετε στη διάθεσή σας μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου για να εγγράψετε την καταχώρησή σας, να προσθέσετε τον αριθμό στη σελίδα της καταχώρησής σας και να δηλώσετε τις κρατήσεις σας από την 1η Ιανουαρίου 2018 και έπειτα. Μετά την προθεσμία της 30ής Νοεμβρίου, θα πρέπει να δηλώνονται τα έσοδα που προέκυψαν από την καταχώρησή σας τον προηγούμενο μήνα, μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πηγές, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται εντατικά για την διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό παραβατών. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζει στοχευμένους ελέγχους από εφοριακούς, που θα αναζητούν καταχωρήσεις ακινήτων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εν συνεχεία θα διασταυρώνουν αν έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ακινήτων. Παράλληλα, εξετάζει τη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος προκειμένου να εντοπίζει περιπτώσεις όπου παρέχονται και άλλες υπηρεσίες εκτός από διαμονή και κλινοσκεπάσματα, ώστε να τις υποχρεώσει να ενταχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ.

Με πληροφορίες από economistas, ΑΑΔΕ (pdf)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr