NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Νέα δράση του Hellenic Coaching Association για τους νέους που αναζητούν εργασία

Νέα δράση του Hellenic Coaching Association για τους νέους που αναζητούν εργασία

Η δράση Talent Coaching for Youth είναι μια κοινωνική προσφορά του συνδέσμου Coaching σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, με στόχο την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας την αυτογνωσία, τις εργασιακές επιλογές και την προετοιμασία τους. Η προσπάθεια αυτή εστιάζει αμιγώς στους νέους, που αποτελούν τον πληθυσμό με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην χώρα, ώστε να προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο και ιδιαίτερα εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική εργασιακή πραγματικότητα σήμερα.

Η δράση Talent Coaching for Youth ξεκίνησε πιλοτικά τον Μάρτιο του 2017 και ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017 σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου προσφέρθηκε coaching σε 20 μεταπτυχιακούς φοιτητές.  Από το HCA εργάστηκαν εθελοντικά 14 coaches και προσφέρθηκαν 150 ώρες δωρεάν coaching για ανάπτυξη δεξιοτήτων κατάλληλων για την επαγγελματική ανάπτυξη.

Tα αποτελέσματα της δράσης αυτής χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά από το εκπαιδευτικό ίδρυμα και τους φοιτητές. Φέτος η διαδικασία προχωρά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Το πρόγραμμα ξεκινάει το Νοέμβριο 2018 και η λήξη ορίζεται στο τέλος Μαΐου 2019.

Οι εθελοντές coaches θα προσφέρουν ατομικό πρόγραμμα Coaching 8-10 ωρών σε έναν ή περισσότερους φοιτητές σε χρονικό διάστημα 3-6 μηνών.

Στα πλαίσια της δράσης θα πραγματοποιηθούν συνάντηση ενημέρωσης & εκπαίδευσης Career Coaching για το πρόγραμμα και δύο group supervision για τους εθελοντές Coaches. Περισσότερες πληροφορίες στο hca.com.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr