NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

To project LiquID του designer Σπύρου Κοντάκη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

To project LiquID του designer Σπύρου Κοντάκη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία
28_11_2018 | 12:03 29_11_2018 | 11:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το πρώτο exclusive design installation πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, σε ελληνικό ξενοδοχείο. Ο designer Σπύρος Κοντάκης εγκαινίασε, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το LiquID, ένα project διεθνών προδιαγραφών. 

Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν επιχειρηματίες, πολιτικοί, πρέσβεις, δημοσιογράφοι, influencers και επιφανείς προσκεκλημένοι από όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της χώρας.

Η πρώτη εκδήλωση, το installationAfternoon tea, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου και φιλοξενήθηκε στο Royal Room του ξενοδοχείου. Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα (20 Νοεμβρίου), 20 κορυφαίοι δημοσιογράφοι απόλαυσαν την ιεροτελεστία του Afternoon tea, χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα σερβίτσια τσαγιού, που έχει σχεδιάσει ο Σπύρος Κοντάκης, ειδικά για την περίσταση και ένα Afternoon tea menu, από τους top chefs και pastry chefs της Μεγάλης Βρεταννίας. Παράλληλα, και ο σκηνογραφημένος χώρος, περιελάμβανε αντικείμενα, έπιπλα και φωτιστικά, που αποτελούν σχέδια και υλοποιήσεις του Σπύρου Κοντάκη.

Στο πρώτο installation, ο designer εμπνεύστηκε από το “Afternoon tea”, που αποτελεί το σταυροδρόμι των ανατολικών και δυτικών πολιτισμών. Το LiquID ανιχνεύει τις διαδρομές από το διαλογισμό στην κοινωνικότητα και αντιστρόφως επιβεβαιώνοντας ότι εδώ και αιώνες, το τσάι βρίσκει την αυθεντική θέση του ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες.

Την επόμενη ημέρα, στην εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου, στο GB Corner του ξενοδοχείου, παρουσιάστηκαν ξεχωριστά στο ευρύτερο κοινό τα αντικείμενα του installation “Αfternoon tea”.

Στο πλαίσιο του LiquID θα ακολουθήσουν, τον Ιανουάριο installation με θέμα “Cocktail”, και τον Μάρτιο, installation με θέμα “Dinner, όπου και πάλι, ο Σπύρος Κοντάκης θα είναι υπεύθυνος για τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό των αντικειμένων και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Τα αντικείμενα του installationAfternoon tea” διατίθενται στο GB Corner του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρεταννίας και στο showroom της Kontaki, (kontakidesign.com) Μουρούζη 10, Κολωνάκι – Αθήνα.

Βασικοί χορηγοί του πρώτου μέρους των εκδηλώσεων του LiquID, ήταν οι εταιρίες: Σαρλάς (http://www.sarlas.gr/), Kanelli (http://kanelli.eu/), INOMO (https://inomodesign.com/) και το τσάι Matcha Ninja (http://www.matchaninja.com.gr/).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr