NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Οινοποιητική Μονεμβασίας: Αναβιώνοντας τον οίνο Μαλβαζία

12_12_2018

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

Η Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στη Moνεμβασιά Λακωνίας από τον Γιώργο Τσιμπίδη. Η δημιουργία της Οινοποιητικής Μονεμβασίας εντάχθηκε στα πλαίσια ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που είχε σχέση με την αναβίωση του οίνου Μαλβαζία.

Κείμενο συνέντευξης

Ασχολήθηκα με το κρασί εξαιτίας της ιστορίας του τόπου, μάλλον της συναισθηματικής σχέσης που είχα διαμορφώσει με τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, την περιοχή της Μονεμβασιάς.

Ένιωσα την υπαρξιακή ανάγκη να αφήσω το αποτύπωμά μου ή να προσθέσω κάτι στην ιστορία του τόπου μου. Η ιστορία του τόπου μου ήταν η ιστορία του Μαλβαζία, του Μονεμβάσιου οίνου και από τη στιγμή που παρήγετο σε όλο τον κόσμο, Ιταλία, Ισπανία, Μαδέρες, Καλιφόρνια, Κροατία και δεν παρήγετο στον τόπο που το γέννησε, τη Μονεμβασιά και απ’ τη χώρα την οποία προήλθε, την Ελλάδα, είπα θα ασχοληθώ να αναβιώσω αυτό το κρασί.

Μια αντικειμενική προσέγγιση αυτού που λέμε ποιότητα, υπάρχει πλέον ένας αντικειμενικός προσδιορισμός της ποιότητας στα διάφορα επίπεδα, τα οποία συγκροτείται το προϊόν ας πούμε.

Υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός ας πούμε, λέγοντας ότι ένα κρασί είναι πολύ καλό αρωματικά, ότι είναι πολύ ιδιαίτερο και εξαιρετικό σαν γεύση, επίγευση, σαν σώμα, υπάρχει λοιπόν μια αντικειμενική προσέγγιση.

Η Ελλάδα έχει να πει πράγματα και στον τομέα του κρασιού έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς σαν χώρα, σαν λαός, σαν κουλτούρα είχαμε και θεό του κρασιού, το Διόνυσο.

Σ’ εμάς εναπόκεινται αυτές οι ιδιαιτερότητες, με σύστημα, επιμονή, και γνώση να τις δουλέψουμε, να φτάσουμε σε τελικό προϊόν με ιδιαίτερα ποιοτικά στάνταρ.

Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε.

Είμαι ο Γιώργος ο Τσιμπίδης, που μαζί με την Έλλη Τσιμπίδη, δημιουργήσαμε την Οινοποιητική Μονεμβασίας.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr