NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Marriott: Διέρρευσαν δεδομένα από τα Starwood - Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα

Marriott: Διέρρευσαν δεδομένα από τα Starwood - Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα

Την πιθανότητα τα προσωπικά δεδομένα 500 εκατομμυρίων πελατών της να βρέθηκαν στα χέρια ενός «μη εξουσιοδοτημένου φορέα» γνωστοποίησε η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο, η Marriott International

Η συγκεκριμένη διαρροή, που ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, ανακαλύφθηκε από την Marriott τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση να λαμβάνει χώρα από το 2014, με παράλληλη αντιγραφή και κρυπτογράφηση των δεδομένων.

Η βάση δεδομένων φαίνεται πως ανήκε στα Starwood. Για περίπου 327 εκατομμύρια πελάτες, στα δεδομένα που διέρρευσαν εντοπίζονται πληροφορίες όπως ονόματα, email διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί, διαβατήρια, ημερομηνίες γέννησης αλλά και πληροφορίες για τις κρατήσεις και τις διαμονές στα ξενοδοχεία. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διέρρευσαν και αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Στην Ελλάδα, ξενοδοχεία της αλυσίδας Starwood βρίσκονται σε Αθήνα, Πελοπόννησο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Ρόδο. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα Hotel Grande Bretagne και King George.

Σε επικοινωνία του επιχειρώ με το γραφείο Τύπου της Starwood Hotels & Resorts-Greece, η ενημέρωση που υπήρξε ήταν πως δεν υπάρχει, έως και αυτήν την στιγμή, πληροφορίες ή επισήμανση για Ελλάδα, με παραπομπή και στην επίσημη ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για αυτόν ον σκοπό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr