NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Αποτελέσματα διαβούλευσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα - Στρογγυλή τράπεζα στην Αθήνα

Αποτελέσματα διαβούλευσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα - Στρογγυλή τράπεζα στην Αθήνα
03_12_2018 | 13:16 03_12_2018 | 16:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Τα συμπεράσματα της πανελλήνιας διαβούλευσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τοπική αυτοδιοίκηση παρουσιάστηκαν στο φόρουμ που διεξήχθη από την ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη στις 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 3ης εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, Σ.Ε.Γ.Ε. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Λίνα Τσαλταμπάση.

Τις υποστηρικτικές δράσεις του ΣΕΓΕ παρουσίασε η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας Αναστασία Σαββίδου, ενώ στο φόρουμ της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικές με τα ανάλογα πάνελ. 

Στο πρώτο πάνελ με κεντρικό τίτλο «Υποστηρικτικά Εργαλεία για τις Γυναίκες στο Επιχειρείν» οι ομιλήτριες ήταν: Στελλίνα Τρωιάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης “Nouvelle Amicale”, Δικηγόρος Νομικά εργαλεία υποστήριξης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Βασιλική Παρασκευά, Credit Officer των Κέντρων Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, ΚΕΠΑ Μικροπιστώσεις, Νατάσα Μπερμπέρογλου Co-founder www.vemagnet.com, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Crowdfunding, Έλλη Γλύτσου, Επικεφαλής BNI Hellas H τέχνη της δικτύωσης, Bίκυ Αθανάσογλου, Αντιπρόεδρος Τομέα Γυναικών Μάνατζερ κι Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ, Νομική Σύμβουλος Συμπράξεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των γυναικών επιχειρηματιών στο επιχειρείν.

Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Οι γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Υποστηρίζουν τις Γυναίκες στο Επιχειρείν» συμμετείχαν με ουσιαστικές προτάσεις η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Ελένη Ευσταθίου Σπανού, η Άννα Αγγελίδου Πολυχρονιάδου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, η Αναστασία Ιωσηφίδου, Πρόεδρος Νομικού Προσώπου ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΑ Δήμου Καβάλας, η Μαρία Ζάγκα, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας και δημοτική σύμβουλος Δήμου Παλαιού Φαλήρου και Χρύσα Σάμου, Αντιδήμαρχος Λαγκαδά.

kede_gynepix2.jpg?mtime=20181203130824#asset:106139

Τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης παρουσίασε η Επικεφαλής του Έργου Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη εστιάζοντας στους δύο άξονες υποστήριξης, δηλαδή στο θεσμικό όπως, παράταση λειτουργίας παιδικών σταθμών, Λειτουργία παιδικών σταθμών σε ωράριο λειτουργίας εμπορικών κέντρων, δημιουργία κέντρων φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μετά το πέρας των σχολικών τους υποχρεώσεων, δημιουργία ειδικού μητρώου συνεργατών (εργαζόμενοι Δήμου και επαγγελματίες πολίτες) για τη φύλαξη παιδιών και τη φροντίδα ηλικιωμένων, ασθενών και ευπαθών ατόμων και στο πρακτικό, όπως η δημιουργία  σε κάθε Δήμο help desk και business hub επιχειρηματικών υπηρεσιών για γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, το οποίο θα παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking.

Την ίδια στιγμή και στο πλαίσιο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα - Αίθουσα ILYSSOS, 17:00 - 19:00) θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα μεταξύ γυναικών επιχειρηματιών και δημάρχων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Αθήνα θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πανελλήνιας διαβούλευσης της ΚΕΔΕ, παρουσίαση καλώς πρακτικών Δήμων του εξωτερικού γύρω από την γυναικεία επιχειρηματικότητα αλλά και παρουσίαση λύσεων για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν από εκπροσώπους γυναικείων φορέων επιχειρηματικότητας και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις προέδρων φορέων γυναικείου επιχειρείν από τον κ. Πατούλη.

Τα αποτελέσματα  της διαβούλευσης θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι η υιοθέτηση του προγράμματος  από τους δήμους και η ενίσχυσή του με τη συμμετοχή εταιρειών-επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης δηλώνει: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθήσουμε τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Να βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους»

Η «Τοπική Αυτοιδιοίκηση και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» αποτελεί μία πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Media partner της πρωτοβουλίας είναι το epixeiro.gr.

Prosklisi-KEDE.jpg?mtime=20181203133127#asset:106148:freeHeight

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr