NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Χρονιά - ρεκόρ για τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό τομέα το 2018

Χρονιά - ρεκόρ για τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό τομέα το 2018

Για τέταρτη χρονιά, η Atomico δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας «State of European Tech Report», μέσω της οποίας παρουσιάζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός τομέας.

Η εταιρεία τονίζει πως το 2018 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά - ρεκόρ για τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος εμφανίζεται να αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ευρωπαϊκή οικονομία. Εντούτοις, όπως υπογραμμίζεται, οι εταιρείες καλούνται να επιλύσουν θέματα γύρω από την διάκριση των φύλων.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά κεφάλαια που επενδύθηκαν σε τεχνολογικές εταιρείες έφτασαν τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε σύγκριση με τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια του 2013. Την ίδια στιγμή, υπήρξαν τέσσερις εταιρείες που ξεπέρασαν τα 5 δισεκατομμύρια σε αξία, μεταξύ των οποίων και η Spotify.

Σύμφωνα με την Atomico, ο τεχνολογικός τομέας είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την ευρωπαϊκή οικονομία, παρουσιάζοντας αύξηση που είναι κατά πέντε φορές μεγαλύτερη από εκείνη οποιουδήποτε άλλου κλάδου, ενώ και το εργατικό δυναμικό του αυξήθηκε κατά 4% μέσα στο 2018.

Εντούτοις, το 93% των κεφαλαίων που επενδύθηκαν κατευθύνθηκαν σε εταιρείες που οι founders ήταν όλοι άντρες, ενώ το 46% των των γυναικών ανέφεραν πως βρέθηκαν αντιμέτωπες με διακρίσεις στον ευρωπαϊκό τεχνολογικό τομέα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr