NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

ΑthensFashionClub: Η Σχολή Μόδας που σαρώνει τα Βραβεία σε Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς

ΑthensFashionClub: Η Σχολή Μόδας που σαρώνει τα Βραβεία σε  Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς

«Πάμε δυνατά να κερδίσουμε το πρώτο Βραβείο φέτος! Πιστεύω σε εσάς και στο ταλέντο σας!» ήταν τα λόγια της Σχεδιάστριας Μόδας και Ιδρύτριας της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub”, Μαρίας Βυτινίδου, προς τους σπουδαστές της όταν είχε δει τα πρώτα κιόλας σκίτσα που αποτυπώνονταν στο χαρτί.

Αυτά τα λόγια έμελλε να είναι προφητικά, αφού η Μαριάννα Λεμπέση, 2ο ετής Σχεδιάστρια Μόδας της Σχολής κατόρθωσε με ένα Portfolio από φαντασμαγορικά σχέδια να κατακτήσει την κορυφή και να βραβευθεί για το καλύτερο Σχέδιο Γούνας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας 2018-2019 με βάση τη Γούνα, που διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά με τεράστια επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.

Η επιτυχία της Σχολής “AthensFashionClub” όμως, δεν σταματά εδώ, αφού στο βάθρο της τελικής τριάδας ανέβηκε και η Γιούλη Μουστακάτου, επίσης 2οετής στο Τμήμα Σχεδιαστών της Σχολής. Η Γιούλη ξεχώρισε ήδη από την πρώτη μέρα που έκανε την εγγραφή της στην Σχολή για την υψηλή αισθητική της και το σχεδιαστικό ταλέντο της, το οποίο εξελίχθηκε φτάνοντας σε ένα άκρως επαγγελματικό επίπεδο με διεθνείς προδιαγραφές.

Φέτος, ο ανταγωνισμός ήταν πιο μεγάλος από ποτέ και το επίπεδο των σχεδίων που κατατέθηκαν ψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά. Πάνω από 200 σχέδια κατατέθηκαν στον διαγωνισμό από σπουδαστές όλων των Σχολών Μόδας σε Ελλάδα και Εξωτερικό!

1ο Βραβείο για την Μαριάννα Λεμπέση

Η λαμπερή και δυναμική νικήτρια Μαριάννα Λεμπέση, δημιούργησε ένα άκρως εντυπωσιακό portfolio και θα  συμμετάσχει στον τελικό διαγωνισμό REMIX, που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας (IFF) τον Φεβρουάριο 2019, στο Μιλάνο της Ιταλίας, κατά την διάρκεια της έκθεσης MI-FUR 2019. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να λάβει διακρίσεις, βραβεία και δημοσιογραφική κάλυψη για την προώθηση της καριέρας της. Οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα ενδύματά τους στο FUR NOW, την παγκόσμια διαφημιστική εκστρατεία μόδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας με κοινό front row όλους τους μεγάλους οίκους μόδας που αναζητούν νέα ταλέντα και σχεδιαστές να επανδρώσουν τα σχεδιαστικά τμήματά τους, τα οποία δημιουργούν High End Fashion.

Συναγωνιζόμενη η Μαριάννα Λεμπέση τους υπόλοιπους σπουδαστές της Σχολής της, αλλά και τους σπουδαστές άλλων σχολών, κατάφερε να σχεδιάσει για πρώτη φορά μία Συλλογή από ενδύματα και παλτό από Θιβετιανό Λαμ, Μινκ και Σβακάρα.

Έντονοι χρωματισμοί σε  σχέδια που διακρίνονται για το παιχνιδιάρικο και συνάμα elegant ύφος. Αρκετά απαιτητικά με ιδιαίτερες λεπτομέρειες, τόσο όσον αφορά στην επιλογή της χρωματικής παλέτας, όσο και στο συνολικό σχεδιασμό, που προορίζεται για μία Συλλογή με υπέρλαμπρα ενδύματα υψηλής ραπτικής.

Η Μαριάννα Λεμπέση, με τον ενθουσιασμό και την αισιόδοξη ματιά με την οποία ατενίζει το μέλλον που ανοίγεται μπροστά της, συνεχίζει τις σπουδές της στην Σχολή που την υποστήριξε σε όλα της τα βήματα μέχρι τώρα και που θα βρίσκεται μαζί της στην Remix 2019 για να χειροκροτήσει την επιτυχία της.

3o Βραβείο για τη Γιούλη Μουστακάτου

Τολμηρή κι εντυπωσιακή και η πρόταση της Γιούλης Μουστακάτου, που κατέλαβε την 3η θέση στον Διαγωνισμό. Η ολοκληρωμένη πλέον σχεδιάστρια κατέθεσε ένα Portoflio αποτελούμενο από διαχρονικές δημιουργίες που απευθύνονται στην σύγχρονη και ώριμη γυναίκα, που επιθυμεί να αφήνει το δικό της αποτύπωμα όπου κυκλοφορεί.

Η διάκριση αυτή έρχεται για να επιβεβαιώσει το ταλέντο της Γιούλης και το μέλλον της στον χώρο της μόδας, που αναμένεται να είναι λαμπερό. Η Γιούλη είναι μία αφοσιωμένη στο έργο της σχεδιάστρια, που εργάζεται με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και πίστη στο όραμά της. Είναι όμως πάνω από όλα μία ώριμη γυναίκα, που ξέρει τι θέλει, αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες των γυναικών για τις οποίες σχεδιάζει και τολμά να διεκδικήσει τα όνειρά της.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης οι σπουδάστριες Ντιάνα Ράκοβιτς, Γιαρουσλάβα Τσαρέβα και Κένγκα Γκραλντίνα.

Πρωτοπόρα όπως πάντα η σχολή “AthensFashionClub”, έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος ‘’Foundation Fur Design & Construction – Σχεδιασμός και Κατασκευή Γούνας’’, θέλοντας να ανοίξει νέους δρόμους σε ταλαντούχους σχεδιαστές για Διεθνή καριέρα στο εξωτερικό.

Συγκινημένη και περήφανη για την σπουδάστριά της η Ιδρύτρια της Σχολής Κα Βυτινίδου Μαρία, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της διάκρισης:

«Έχω περάσει και εγώ ως Σχεδιάστρια από τα ίδια θρανία και γνωρίζω τον απίστευτο αγώνα για την κατάκτηση του ονείρου. Οι σπουδαστές χρειάζονται ενθάρρυνση μέχρι να πιστέψουν στο ταλέντο τους και την αξία τους. Αποτελεί προσωπικό μου στόχο να βρίσκομαι δίπλα τους σε όλες τις προσπάθειες για την διάκριση και την επιτυχία. Είμαι περήφανη για όλους τους σπουδαστές μας και για το αποτέλεσμα που παρουσίασαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Ανεξάρτητα όμως από τα Βραβεία, σημασία έχει η προσπάθεια να συνεχίζεται, γιατί ο άξιος δημιουργός όταν επιμένει κάποια στιγμή θα στεφθεί νικητής».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr