NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για τα ποτά «μπόμπες»

Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για τα ποτά «μπόμπες»

Αυστηροποίηση των προστίμων για όσους εισάγουν ή παράγουν νοθευμένα ποτά φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

  1. Αυξάνεται από 500 ευρώ που είναι σήμερα, σε 3.000 ευρώ, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όποιους, χωρίς άδεια ή με άδεια της οποίας η ισχύς έχει λήξει, αγοράζουν, εισάγουν από τρίτες χώρες, παραλαμβάνουν από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), πωλούν, κατασκευάζουν, επισκευάζουν ή μεταφέρουν μηχανήματα κατάλληλα για παραγωγή αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων ή μέρη αυτών, καθώς και σε αυτούς που κατέχουν σφραγισμένα μεν αποστακτικά μηχανήματα, χωρίς, όμως, να διαθέτουν άδεια κατοχής.
  2. Τιμωρούνται εφεξής, με πρόστιμο 3.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών α) όποιοι παράγουν, εισάγουν από τρίτες χώρες, παραλαμβάνουν από κράτος- μέλος της EE, κατέχουν, διακινούν ή διαθέτουν στην κατανάλωση καθ' οιονδήποτε τύπο ή τρόπο αλκοολούχα ποτά τα οποία κρίθηκαν από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο ως μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, β) οι μικροί αποσταγματοποιοί (διήμεροι) που παράγουν, κατέχουν, διακινούν ή διαθέτουν στην κατανάλωση, ως και όποιοι κατέχουν διακινούν ή διαθέτουν στην κατανάλωση, καθ' οιανδήποτε τύπο ή τρόπο, προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων) το οποίο κρίθηκε από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο ως μη ασφαλές-ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Με πληροφορίες από Newpost

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr