NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση YECTalks - Inspirational Networking Experience

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση YECTalks - Inspirational Networking Experience
04_12_2018 | 17:04 04_12_2018 | 17:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Πλήθος νέων αλλά και καταξιωμένων επιχειρηματιών της τοπικής αγοράς συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 30/11 στον χώρο του YEC HUB Chania (ΤΕΕ-ΤΔΚ) για να συμμετέχουν για ακόμα μια φορά στην ανοιχτή συζήτηση που πλέον έχει γίνει θεσμός για τα Χανιά. Πώς γεννιέται η καινοτομία, η σημασία του πάθους και της καρδιάς στο επιχειρείν αλλά και τρόποι για την προώθηση του Κρητικού παραγωγικού κλάδου στο εξωτερικό ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των δράσεων του οργανισμού Youth Entrepreneurship Club για τη σεζόν 2018 - 2019. Επίσης ανακοινώθηκε η λειτουργία του YEC HUB Chania ως χώρος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, ο οποίος θα φιλοξενείται στο κτίριο του ΤΕΕ-ΤΔΚ και στόχος του είναι η υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών. “ Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα μπορούν να δουλεύουν στο χώρο, να αναπτύσσουν τις ιδέες τους, να έρχονται σε επαφή με μέντορες και επενδυτές, εφόσον το πρότζεκτ τους είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν και μεμονωμένα άτομα, όπως developers, designers, business thinkers που δουλεύουν κάποιο καινοτόμο project”, ανέφερε ο Θάνος Παράσχος, συνιδρυτής του οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ - ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός επισήμανε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό του τεχνικού επιμελητηρίου αλλά και για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Συγκεκριμένα ανέφερε, “Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε φάση προ-θερμοκοιτίδας. Πιστεύουμε πώς κατα την έναρξη λειτουργίας του χώρου του YEC HUB Chania ως θερμοκοιτίδα με την υποστήριξη του ΤΕΕ αλλά και με την σημαντική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και όχι μόνο να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους χάρη στην σημαντική βοήθεια που θα έχουν από έμπειρους ανθρώπους του χώρου.’’

Στην εκδήλωση μίλησαν οι καταξιωμένοι επιχειρηματίες: Στράτος Μπαλαντίνος, Υπεύθυνος Πωλήσεων της πολυβραβευμένης βιομηχανίας τυροκομικών Μπαλαντίνος και Ιωάννης Σκιάς, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ με εξειδίκευση στην Αεροναυπηγική.

Ο κύριος Μπαλαντίνος ανέφερε πως “Η παράδοση πρέπει να διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού και να υπηρετείται με σεβασμό. Η σκληρή δουλειά, η αγάπη και το μεράκι, είναι σπουδαία εργαλεία και είναι εκείνα τα εφόδια που θα βοηθήσουν κάποιον να πάει μπροστά. Οι νέοι θα πρέπει να κάνουν προσεκτικά βήματα, να βρουν κάτι το οποίο αγαπούν πραγματικά και θέλουν να ασχοληθούν και να προχωρούν με σεβασμό, μόνο έτσι θα καταφέρουν να πετύχουν”. Ενώ ο κύριος Σκιάς τόνισε ότι “η καινοτομία για πολλούς είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία ή κάποιος έχει ένα ταλέντο πάνω σε κάτι και θέλω να δείξω στα παιδιά ότι δεν είναι έτσι. Η κατάσταση είναι διαφορετική, χρειάζεται σχεδιασμός, ανάλυση αγοράς μέχρι να γίνει η υλοποίηση της ιδέας. Το brain drain, ματώνει την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο οι επιστήμονες που βρίσκονται εδώ έχουν ιδέες και γνώσεις αλλά κάποιες φορές δεν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες αναφορικά με τις επιχορηγήσεις”.

Η επόμενη δράση YECTalks θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στις 21:00 στο χώρο του YEC HUB Chania (ΤΕΕ-ΤΔΚ). Η δωρεάν κράτηση πραγματοποιείται από εδώ, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr