NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνελήφθη η οικονομική διευθύντρια και κόρη του ιδρυτή της Huawei

Συνελήφθη η οικονομική διευθύντρια και κόρη του ιδρυτή της Huawei
06_12_2018 | 12:19 06_12_2018 | 12:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Στη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei και κόρης του ιδρυτή της εταιρείας, Meng Wanzhou, προχώρησαν οι Αρχές του Καναδά. Η σύλληψη φαίνεται πως σχετίζεται με παραβιάσεις κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε τρίτη χώρα, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η Meng, η οποία διατηρεί και θέση αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε ότι η Meng κρατήθηκε από τις καναδικές Αρχές για λογαριασμό των ΗΠΑ, αναφέροντας πως βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες που δεν διευκρινίζονται.

Σημειώνεται πως η Wall Street Journal υποστήριζε τον περασμένο Απρίλιο ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνούσε κατά πόσον η Huawei παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.

Εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στον Καναδά εξέδωσε δήλωση με την οποία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά να «διορθώσουν αμέσως την αδικία και να αποκαταστήσουν την προσωπική ελευθερία της κας Meng Wanzhou». «Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του θέματος και θα λάβουμε όλα τα μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Κινέζων πολιτών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρεσβεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr