NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ένα λάθος εκπαιδευόμενου κόστισε στην Google 10 εκατομμύρια δολάρια

Ένα λάθος εκπαιδευόμενου κόστισε στην Google 10 εκατομμύρια δολάρια
07_12_2018 | 11:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ένα σφάλμα στο οποίο υπέπεσε εκπαιδευόμενος της Google κατά τη διάρκεια παρουσίασης των συστημάτων διαφήμισης που χρησιμοποιεί ενδοεταιρικά ο γνωστός κολοσσός μπορεί να κόστισε στην εταιρεία ακόμη και 10 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο συγκεκριμένος μαθητευόμενος πάτησε λάθος πλήκτρα, κάτι που οδήγησε σε εντολή για αγορά διαφημιστικού χώρου και σε παρουσίαση ενός άδειου κίτρινου παραλληλόγραμμου στα σημεία που πολλές ιστοσελίδες εμφανίζουν διαφημίσεις.

Η διαφήμιση ήταν ορατή σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Αυστραλία, στις 4 Δεκεμβρίου, και η Google χρειάστηκε 45 λεπτά για να καταλάβει τι είχε γίνει. Το συμβάν έγινε ακόμη πιο επιζήμιο λόγω του ότι οι παραγγελίες διαφημιστικού χώρου που πραγματοποιήθηκαν ήταν στην τιμή των 25 δολαρίων, αντί των 2-4 που συνηθίζεται.

Η Google δεν ανέφερε τι θα συμβεί με τον εκπαιδευόμενο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως επρόκειτο για ένα «ειλικρινές λάθος» και πως θα προχωρήσει κανονικά με τις πληρωμές προς τους εκδότες για τα κλικ που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη «διαφήμιση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr