NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

UBS: Σε χαμηλό 40ετίας ο παγκόσμιος δείκτης ανεργίας

UBS: Σε χαμηλό 40ετίας ο παγκόσμιος δείκτης ανεργίας
07_12_2018 | 12:31 07_12_2018 | 12:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 40 ετών βρίσκεται ο παγκόσμιος δείκτης ανεργίας, φτάνοντας στο 5,2% τον περασμένο Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας υπόψιν 48 ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες.

Το συγκεκριμένο ποσοστό, σύμφωνα με ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας UBS, αποτελεί το δεύτερο χαμηλότερο, μετά το 5% που σημειώθηκε το 1980. Σημειώνεται πως το 2010 βρισκόταν στο 8%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της UBS, Arend Kapteyn, η αύξηση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση - λόγω παραγόντων όπως οι χαμηλότεροι μισθοί και τα ευέλικτα ωράρια - συνέβαλαν στη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε πολλές χώρες.

Η συνολική πτώση σημειώνεται λόγων των μειώσεων της ανεργίας σε βιομηχανικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Ιρλανδία, η Ινδονησία και η Ρωσία. Σημαντική μείωση παρατηρήθηκε στην Πολωνία, όπου από το 20% του 2002 βρέθηκε στο 6,1% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η χώρα μας βρέθηκε στη λίστα εκείνων όπου το ποσοστό ανεργίας ήταν μεγαλύτερο από δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα, τον Δεκέμβριο του 2007. Στις υπόλοιπες χώρες εντοπίζεται η Ιταλία, η Ισπανία και η Ν. Αφρική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr