NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
07_12_2018 | 21:28 08_12_2018 | 00:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα μέσω της οποίας πραγματοποιούνται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Η ενεργοποίηση της έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με την σχετική ιστοσελίδα να βγαίνει απευθείας εκτός λειτουργίας, λόγω πιθανής υψηλής επισκεψιμότητας. 

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ, που είναι ίσο με το ποσό που διατέθηκε το 2017. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, θα είναι αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Μέσω της πλατφόρμας, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δει αν είναι δικαιούχος ή όχι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλλει αίτηση για την καταβολή του χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

merisma2.png?mtime=20181207215050#asset:106683

Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.

Για όποιον δεν επιθυμεί την αυτόματη καταβολή του μερίσματος, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της αίτησής.

Σε περίπτωση που κάποιος πληρούσε τις προϋποθέσεις για το μέρισμα του 2017 και δεν πραγματοποιήθηκε η πληρωμή, σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη διασταύρωση των στοιχείων. Η υπηρεσία προτρέπει να ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία υποβολής αίτησης και να μην αναμένει ο δικαιούχος την αυτόματη υποβολή

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση koinonikomerisma.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr