NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πραγματοποιήθηκε το 14ο E-Business Forum: Digital Business Transformation and Innovation

Πραγματοποιήθηκε το 14ο E-Business Forum: Digital Business Transformation and Innovation
10_12_2018 | 17:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Tο 14ο Ε- Business Forum, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επικεντρώθηκε φέτος στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό που βιώνουμε τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων, στο αναμενόμενο Transforming Behavior των Ελλήνων και στο Digital Disruption.

Το συνέδριο χαιρέτισαν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Έφη Πρεσβεία, ο Γιάννης Γεωργιάδης, μέλος ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.E.CA), η Γιώτα Παπαρίδου, Α’ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ, ο Γιάννης Κώτσης – Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΚΕΕ και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ Γιώργος Νασούλης.

Στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου με θέμα “Keynote Speakers in Sectorial Transformation”, εκπρόσωποι του top-management των επιχειρήσεων ανέλυσαν την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού για την βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις πάντα μετασχημάτιζαν τις λειτουργίες τους για να επιβιώσουν, πλέον όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας αναφερόμαστε ολοένα και πιο έντονα σε αυτό το φαινόμενο. Συμμετείχαν οι κ.κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Γιώργος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Μάκης Σαββίδης, CEO SAVVIDIS SA, Αντιπρόεδρος GRECA, Αντιπρόεδρος ΕΝΕΠΑΜ και Μέλος ΔΣ ΕΣΕΕ και Σπύρος Τζαμτζής, Ανώτερος Διευθυντής Πληροφορικής της Alpha Bank, υπό τον συντονισμό της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Έφης Πρεσβεία.

Στην δεύτερη ενότητα με θέμα “Implementing Transformation Projects”, διευθυντές συγκεκριμένων λειτουργιών, ανέλυσαν τον τρόπο που υλοποιούν έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις τους, ενδεικτικά trends digital tranformation και τους τρόπους αντιμετώπισης των σχετικών προκλήσεων. Υπό τον συντονισμό του Κωνσταντίνου Ζανετόπουλου, Senior Manager, Management Consulting της Accenture συμμετείχαν οι κ.κ. Βίκυ Αθανασιάδου, Chief Technology Officer, Viohalco, Ηλίας Οικονομάκος, Head of Innovation & Research Center, Τράπεζα Πειραιώς, Christopher Bradford, Regional Director, Skillsoft Southern Europe και Κωνσταντίνος Βαρσάμος, GET2WORK Managing Partner, Digital4Pharma Founder  και Digital Transformation Advisor.

Στην τρίτη ενότητα με θέμα “Digital Disruption”, νέοι επιχειρηματίες ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο πέτυχαν τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, που έφεραν σημαντικές αλλαγές στους κλάδους τους καθώς και την σπουδαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού στη δημιουργία νέων μοντέλων αγορών και μεταφορών. Συντονιστής ήταν ο Νίκος Υποφάντης, Δημοσιογράφος του Ομίλου ΣΚΑΙ και συμμετείχαν οι κ.κ. Δανάη Γεωργαντά “Μικρή Ολλανδέζα”, YouTuber, Δημήτρης Λιτσικάκης, Country Manager Greece, Revolut και Δρ. Αναστάσιος Βασιλόπουλος, CIO της DHL.

Στην τέταρτη ενότητα με θέμα “Transforming Behavior” συμμετείχαν οι κ.κ. Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner Focus Bari A.E., Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Υπεύθυνη ερευνών του ELTRUN και Πρόεδρος του GRECA, Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, ELTRUN/ ΟΠΑ και Αν. Καθ. Πάνος Κουρουθανάσης, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, υπό τον συντονισμό του Παύλου Καλενδέρογλου, Business Development Director της Threenitas SA. Παρουσιάστηκαν αποτελέσματα ερευνών για την επιρροή του digital transformation στους Έλληνες καταναλωτές και στους CIO των επιχειρήσεων. Τα ποσοστά έδειξαν ότι οι καταναλωτές είναι περισσότερο engaged με την τεχνολογία σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και επιζητούν πλέον omnichannel εμπειρίες στις αγορές τους, καθώς αγοράζουν περισσότερο με το συναίσθημα και λιγότερο με την λογική.

Στην πέμπτη και τελευταία ενότητα του συνεδρίου, με θέμα “Νέα εποχή στις digital τεχνολογίες”, στελέχη επιχειρήσεων ανέλυσαν τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες νέες digital τεχνολογίες και τάσεις και τον τρόπο που επηρεάζουν το επιχειρείν. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα για ψηφιακή ασφάλεια και παρουσιάστηκαν τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικά ασφαλές περιβάλλον. Συντονιστής ήταν ο Μύρων Φλουρής, Digital Transformation Expert, Εθνική Τράπεζα και συμμετείχαν οι κ.κ. Χάρης Λιναρδάκης, Υπεύθυνος για τις λύσεις cloud, IBM Ελλάδας και Κύπρου, Περικλής Τσαχαγέας, SCM Projects Manager, Viohalco, Χρίστος Τόπακας, Senior Director of group IT Security & Control Ομιλου Τράπεζας Πειραιώς και Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, CEO & co-founder της innoetics.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr