NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΔΟΕ: «Πρόωρη» η συζήτηση για video games στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Πρόωρη» η συζήτηση για video games στους Ολυμπιακούς Αγώνες
11_12_2018 | 13:50 11_12_2018 | 13:53
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Χωρίς eSports θα παραμείνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που συναντήθηκε στην Λοζάνη στην 8 Δεκεμβρίου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι ακόμη νωρίς για μια συζήτηση σχετικά με τη συμπερίληψη τους στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ta esports (electronic sports) αποτελούν μια ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων, στην οποία οι συμμετέχοντες δεν διαγωνίζονται γύρω από κάποιο άθλημα αλλά με βάση κάποιο εξαιρετικά δημοφιλές video game.

Η συζήτηση για τη συμπερίληψη τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, με την Ολυμπιακή Επιτροπή να αναφέρει τώρα πως «συμφωνήθηκε ότι το Ολυμπιακό Κίνημα θα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με αυτήν την κοινότητα (των eGames), αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι αβεβαιότητες παραμένουν».

Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά της Επιτροπής πως «μερικά egames δεν είναι συμβατά με τις ολυμπιακές αξίες και ως εκ τούτου αποκλείεται η συνεργασία μαζί τους». Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι η ΔΟΕ θα καλέσει ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας των esports για τη διεύρυνση συνεργατικών σχεδίων. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr