NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Προσωρινή παύση υποβολής αιτημάτων για ενίσχυση προγραμμάτων

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Προσωρινή παύση υποβολής αιτημάτων για ενίσχυση προγραμμάτων
12_12_2018 | 13:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Από το 1996, που συστήθηκε, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό. Τα τελευταία χρόνια, και κυρίως με αφορμή την κρίση που έπληξε τη χώρα, ο όγκος των δωρεών του ΙΣΝ στη γενέτειρα του ιδρυτή, πολλαπλασιάστηκε. Από την έναρξη της δράσης του, και επιπλέον των υπόλοιπων δωρεών του σε όλο τον κόσμο, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1,5 δισεκατομμύρια σε δωρεές αποκλειστικά στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, ανέλαβε και υλοποίησε μεγάλης κλίμακας - τόσο ως προς το αποτύπωμα όσο και ως προς το οικονομικό τους μέγεθος - πρωτοβουλίες. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται οι Δωρεές Ενάντια στην Κρίση και η Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, με στόχο την άμεση ανακούφιση και προσπάθεια για μελλοντική ανάταση της Ελληνικής κοινωνίας. Στο διάστημα αυτό, ολοκληρώθηκε ακόμη η μεγαλύτερη έως σήμερα δωρεά του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος(ΚΠΙΣΝ), το οποίο δωρίσθηκε στους κατοίκους της χώρας και που το ΙΣΝ συνεχίζει να υποστηρίζει με σημαντικές δωρεές.  

Μεταξύ των δωρεών και αιτημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής περιλαμβάνονται η Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, η δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα, μία υπό εξέλιξη συζήτηση με την Εθνική Λυρική Σκηνή αναφορικά με την υποστήριξη προγραμμάτων εξωστρέφειας του οργανισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η νέα δωρεά προς τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες για την επέκταση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας που προσφέρουν σε ακόμη περισσότερα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, η δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και επέκτασής της, η δωρεά προς τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την ολική ανακαίνιση υποδομών και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η έναρξη λειτουργίας του νέου οργανισμού iMEdD, που έχει ως στόχο την υποστήριξη προγραμμάτων και πρωτοβουλιών στο χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς και μια καινούρια πρωτοβουλία για την προώθηση του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, με ιδιαίτερη στόχευση στους νέους της χώρας.  

Βασικός στόχος του ιδρύματος είναι η προσπάθεια για συμβολή στο κοινό καλό μέσα από συνέργειες με οργανισμούς που διακρίνονται για την ακεραιότητα, το ήθος και την αποτελεσματικότητά τους. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας παραμένει η προσοχή και σπουδαιότητα που αποδίδει σε κάθε αίτημα που λαμβάνει. Γι΄αυτό και χρειάζεται λίγος χρόνος ώστε να επανεξεταστούν οι ενέργειες που έχουν γίνει, να προσδιοριστούν τα σημεία βελτίωσης και να καθοριστούν οι νέοι στόχοι. 

Έτσι λοιπόν σίγουρα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019, το ίδρυμα δεν θα λαμβάνει νέα αιτήματα από οργανισμούς που επιθυμούν να υλοποιήσουν δράσεις στην Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό, θα εστιάσει εξ ολοκλήρου στα υπό αξιολόγηση αιτήματα και τις πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται στην Ελλάδα, επιθυμώντας να διατηρήσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αποδοτικότητας, συνεργασίας, και αφοσίωσης στο στόχο. 

Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, προσβλέπει και πάλι στη συνεργασία με παλαιούς και νέους δωρεοδόχους οργανισμούς, για την ενίσχυση προγραμμάτων με σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr