NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνεντεύξεις με βάση την ιδέα των «αστραπιαίων ραντεβού» στη Μαδρίτη

Συνεντεύξεις με βάση την ιδέα των «αστραπιαίων ραντεβού» στη Μαδρίτη
13_12_2018 | 14:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το EURES Ισπανίας και το EURES Σουηδίας συνεργάστηκαν για την υλοποίηση μιας καινοτόμου εκδήλωσης για τον κλάδο της τροφοδοσίας με βάση την ιδέα των «αστραπιαίων ραντεβού», η οποία διοργανώθηκε για τρίτη φορά. Ήταν η τελευταία μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Μάγειρες στη Σουηδία».

«Το έργο με θέμα την πρόσληψη μαγείρων ξεκίνησε το 2015, με τουλάχιστον δύο εκδηλώσεις πρόσληψης προσωπικού κάθε χρόνο στην Ισπανία», εξηγεί ο Daniel Bellón Serrano, σύμβουλος του EURES Ισπανίας. «Πρόκειται για μια σαφή περίπτωση έργου από το οποίο βγαίνουν όλοι κερδισμένοι: οι κλάδοι των ξενοδοχείων και της εστίασης βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη στη Σουηδία και η Ισπανία έχει μακρά παράδοση στον τομέα της εκπαίδευσης μαγείρων και λοιπών επαγγελματιών στους συγκεκριμένους κλάδους, με πολλές επαγγελματικές σχολές σε όλη τη χώρα

Η τρίτη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης για την πρόσληψη προσωπικού πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 10 σουηδικά εστιατόρια (πέντε αυτοπροσώπως και πέντε μέσω διαδικτύου) οι οποίοι αναζητούσαν μάγειρες για να καλύψουν κενές θέσεις στις επιχειρήσεις τους. Ο Niklas Cramer από το ξενοδοχείο Falkenberg Strandbad αναζητούσε υπαλλήλους για το εστιατόριό του το οποίο έχει θέα στη θάλασσα. «Έχουμε προσλάβει και στο παρελθόν άτομα από την Ισπανία με πολύ καλά αποτελέσματα», αναφέρει. «Προσλάβαμε δύο υπαλλήλους με πλήρη απασχόληση και τέσσερις ως εποχικό προσωπικό για το καλοκαίρι. Όλα τα άτομα που προσλάβαμε έκαναν εξαιρετική δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένος!»

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της ισπανικής δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με βάση την ιδέα των «αστραπιαίων ραντεβού». Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν 4-8 συνεντεύξεις με τους εκπροσώπους των εστιατορίων. «Ήταν ωραία και γρήγορη διαδικασία, χωρίς πολλές διατυπώσεις», δηλώνει ο Niklas. «Μέσα σε λίγη ώρα συναντήσαμε αυτοπροσώπως πολλούς υποψήφιους».

Μία από τις υποψήφιες, η Rocío Rapallo Fernández, συμφωνεί. «Πιστεύω ότι ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος να έρθουν σε επαφή οι εργοδότες με τους εργαζόμενους. Σου δίδεται επίσης η ευκαιρία να σχηματίσεις μια εικόνα για την επιχείρηση και για το πώς θα είναι ο χώρος εργασίας.»

Η Rocío ήταν μία από τους 27 Ισπανούς μάγειρες που βρήκαν νέα θέση εργασίας για τη σουηδική θερινή περίοδο μέσω της εκδήλωσης. Παθιασμένη με τη μαγειρική και με τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αναζητούσε μια νέα γαστρονομική περιπέτεια. «Ήμουν τυχερή διότι με επέλεξαν διάφορες επιχειρήσεις και, έτσι, είχα την ευκαιρία να διαλέξω εκείνη που έκρινα ότι θα μου ταίριαζε καλύτερα. Μέχρι στιγμής, είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένη με την επιχείρηση και το περιβάλλον εδώ στη Σουηδία. Σίγουρα θα το ξαναέκανα!»

Παράλληλα με τις συνεντεύξεις τύπου «αστραπιαίο ραντεβού», οι σύμβουλοι EURES στήριξαν αμέριστα τους υποψήφιους παρέχοντάς τους πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Σουηδία, για τα έγγραφα που θα απαιτούνταν κατά την άφιξή τους, καθώς και για τα διάφορα διαθέσιμα προγράμματα κινητικότητας. Οι σύμβουλοι EURES με τους εκπροσώπους των εστιατορίων επισκέφτηκαν επίσης ένα από τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης στους κλάδους των ξενοδοχείων και της εστίασης στη Μαδρίτη –το Simone Ortega Vocational Training Centre– όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι Ισπανοί μάγειρες. Η επίσκεψη αυτή οδήγησε σε συζητήσεις για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των σουηδικών επιχειρήσεων και των ισπανικών κέντρων κατάρτισης.

Η εκδήλωση στέφθηκε συνολικά από μεγάλη επιτυχία. «Η ανατροφοδότηση ήταν ιδιαίτερα θετική, τόσο από τα άτομα που αναζητούσαν εργασία όσο και από τους εργοδότες», αναφέρει ο Daniel, «και τα αποτελέσματα των προσλήψεων ήταν καλά. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες των εργοδοτών – και οι Σουηδοί συνάδελφοί μας συνεργάζονται εξαιρετικά στο σκέλος αυτό μαζί τους – όμως, αν όλα εξελιχθούν όπως τις προηγούμενες χρονιές, πιστεύω ότι η σουηδική και η ισπανική ομάδα EURES θα διοργανώσουν παρόμοια εκδήλωση και του χρόνου

Πηγή: eures

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr