NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

SomaPnevma: Το νέο lifestyle brand από την Στέφη Βασιλοπούλου [Συνέντευξη]

SomaPnevma: Το νέο lifestyle brand από την Στέφη Βασιλοπούλου [Συνέντευξη]

Η Στέφη Βασιλοπούλου ανακοίνωσε μέσα από τις σελίδες του epixeiro.gr, σε μια συνέντευξη με τον Χρήστο Κοτσακά, την έναρξη λειτουργίας του somapnevma.gr, ενός site & eshop «που μας εμπνέει να ζούμε ακόμα καλύτερα»!


Ας ξεκινήσουμε με την ονομασία του project σας, όπου βρίσκουμε το σώμα και το πνεύμα ενωμένα, σαν μια λέξη. Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός για τη σχέση μεταξύ των δύο;

Το σώμα και το πνεύμα δεν υπάρχουν το ένα χωρίς το άλλο. Το σώμα χρειάζεται την σοφία του πνεύματος για να λειτουργήσει και το πνεύμα χρειάζεται το σώμα για να υπάρχει. Είναι σαν το λογισμικό (software) και το υλικό (hardware) του υπολογιστή μας, που συνδέονται. Το πνεύμα και το μυαλό μας δημιουργεί σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τις βιολογικές λειτουργίες, μέσω των ορμονών και των άλλων χημικών στοιχείων στον οργανισμό μας. Αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, το άγχος, η ενοχή και η ζήλια, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το σώμα και να προκαλέσουν ανισορροπίες και αρρώστιες. Η σύνδεση είναι ακόμα πιο πολύπλοκη, αν σκεφτούμε ότι τα συναισθήματά μας αλλάζουν την φυσιολογία μας και αντίστροφα οι ασυνείδητες σκέψεις που κάνουμε για αυτές τις αλλαγές στην φυσιολογία επηρεάζουν και τα συνειδητά συναισθήματα.

Οπότε, εάν είμαστε πιο συνειδητοί για την σύνδεση μεταξύ του σώματος και του πνεύματος, μπορούμε τότε να κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές που αντανακλούν περισσότερη ευεξία στην υγεία, στις σχέσεις, στην πνευματικότητα, στην άσκηση, στον ύπνο, στο περιβάλλον, στα οικονομικά και στην εργασία μας.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον τομέα του wellness;

Από πολύ μικρή έκανα διάφορα αθλήματα, όπως για παράδειγμα τένις και σκι. Όμως, όταν ήμουν 27 έπαθα burnout/υπερκόπωση και εξάντληση και συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την υγεία μας. Ήταν ένα παράδειγμα πώς από κάτι αρνητικό μπορείς να μάθεις κάτι πολύ καλό.

Από τότε έχω ψάξει και έχω κάνει πολλά πράγματα για να κάνω θετικές αλλαγές στην ζωή μου και να αλλάξω τις προτεραιότητες μου. Όταν αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι όντως έχεις την επιλογή να αισθάνεσαι καλά, μπορείς να κάνεις πιο συνειδητές επιλογές. Από το να επιλέγεις τί τροφές θα βάλεις στο σώμα σου, μέχρι το να απομακρύνεις τοξικές σχέσεις και να καλλιεργείς την αυτογνωσία σου.

Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια έχω κάνει επτά ημέρες πρόγραμμα αποτοξίνωσης με χυμούς σε ειδικό κέντρο στην Πορτογαλία, έχω πλέον διακόψει τελείως την ζάχαρη και το κρέας εδώ και τρία χρόνια, ολοκλήρωσα ένα τρίαθλο & ημιμαραθώνιο, ανέβηκα στην κορυφή του Ολύμπου, έλαβα πιστοποίηση Life Coach, παρακολούθησα πρόγραμμα mindfulness MBSR, κολύμπησα με καρχαρίες, έπεσα από αεροπλάνο σε skydiving, έκανα πολυήμερα σεμινάρια διαλογισμού στην Ινδία, ταξίδεψα σε μαγευτικά μέρη και έμαθα να αγαπάω περισσότερο για τον εαυτό μου. Οπότε πλέον η ευεξία δεν είναι μόνο κάτι με το οποίο δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μου ρουτίνας και προτεραιότητας.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η ευεξία δεν είναι μόνο κάτι με το οποίο δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μου ρουτίνας και προτεραιότητας

Ποια είναι σήμερα η επιχειρηματική δραστηριότητα που υπάρχει στην Ελλάδα γύρω από αυτόν τον τομέα; Ως ένας νέος άνθρωπος που ασχολείται με τον χώρο, θα λέγατε πως προσφέρει ευκαιρίες για τους entrepreneurs;

Η πρώτη μας επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο του wellness ήταν το 2015, όταν ξεκινήσαμε να οργανώνουμε διακοπές ευεξίας στην Ελλάδα. Πρόσφατα, λάβαμε και ένα βραβείο για τις υπηρεσίες μας. Οι πελάτες ερχόντουσαν από όλο τον κόσμο σε εμάς, τους προσκαλούσαμε να ζήσουν έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών για το σώμα και το πνεύμα τους εδώ στην Ελλάδα. Ζούσαν μια ιδιαίτερη, πολυτελή, εμπειρία επτά ημερών, που συνδύαζε την ευεξία και την ελληνική κουλτούρα. 

Η Ελλάδα σίγουρα προσφέρει ευκαιρίες, ειδικά στον τομέα της ευεξίας που αφορά στον τουρισμό. Από δραστηριότητες ευεξίας που μπορεί να θέλει να κάνει ένας τουρίστας, μέχρι ολόκληρα κέντρα ευεξίας που συνδέονται με το hospitality. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κόσμος ψάχνει για εμπειρίες για να δημιουργήσει στιγμές και μνήμες.

Ανακοινώνετε σήμερα, μέσα από τις σελίδες του επιχειρώ, την επίσημη έναρξη λειτουργίας του somapnevma.gr, ενός lifestyle brand που προσφέρει ένα site & eshop που μας εμπνέει να ζούμε καλύτερα. Μιλήστε μας για αυτό και για το πως προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του.

Τον Αύγουστο του 2018 έζησα μια μεταμορφωτική δεκαήμερη εμπειρία vipassana meditation στη μέση της ζούγκλας στην Ταϊλάνδη. Πέρασα δέκα ημέρες σιωπής, ή αλλιώς ευγενούς σιωπής, δηλαδή σιωπής του σώματος, της ομιλίας και του νου. Η μέρα ξεκινάει στις 04:00 πμ και διαρκεί έως τις 21:00. Κάθε μέρα υπάρχουν οκτώ ώρες διαλογισμού και πέντε ώρες ομιλίες σχετικές με την τέχνη του ζην, την αυτογνωσία και την καλλιέργεια ανθρώπινων αξιών που οδηγεί σε μια καλή ζωή για εμάς και τους άλλους. Έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να  είναι. Πώς να μάθεις να ζεις αρμονικά και γαλήνια με τον εαυτό σου και πώς να το μεταδίδεις και στους γύρω σου.

Στο τέλος της διαδικασίας, παρατήρησα πόσοι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για αυτό το σεμινάριο σιωπής. Εκεί συνειδητοποίησα ότι ήθελα να μοιραστώ πιο πολλά από αυτά που με έχουν εμπνεύσει, με έχουν επηρεάσει και με έχουν διαμορφώσει. Σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα community από like minded ανθρώπους, ένα μέρος που να μιλάμε για νέες ιδέες, ένα μέρος που να εμπνεόμαστε ο ένας από τον άλλον. Να μιλάμε για το σώμα και το πνεύμα, τους λόγους που αυτά είναι ένα και το γιατί δεν γίνεται το ένα χωρίς το άλλο. Στα ελληνικά.

Όταν σκέφτηκα το όνομα που αυτό το ηλεκτρονικό μέρος θα μπορούσε να έχει, δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό από το SomaPnevma. Ήταν το πιο κατάλληλο. Αυτό το μέρος είναι πλέον το SomaPnevma.gr, ένα site & eshop που μας εμπνέει να ζούμε ακόμα καλύτερα. Ένα site που απευθύνεται σε δραστήριες γυναίκες. Με συμβουλές από ειδικούς για θέματα ευεξίας, ομορφιάς, εργασίας, ταξιδιών και φαγητού, αλλά και πολύ επιλεγμένων προϊόντων μόδας, διακόσμησης, ευεξίας, ομορφιάς και ειδών σπιτιού.

Ένα site όπου θα μάθεις για την πλεονεκτήματα του mindfulness αλλά θα βρεις και να αγοράσεις ιδιαίτερα αρωματικά κεριά. Θα διαβάσεις για ιστορίες ταλαντούχων γυναικών, αλλά θα βρεις και ψαγμένα γαλλικά ρούχα. Ένα μέρος που ειδικοί θα μοιράζονται τις γνώσεις τους και οι αναγνώστες θα βρίσκουν προτάσεις για το πού να φάνε, που θα μείνουν και σε ποια μαγαζιά θα πάνε. Δεν θα προτείνουμε ποτέ κάτι που δεν μας αρέσει.

Σε αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πούμε ότι πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ένα θετικό impact στην κοινωνία. Οπότε, έχουμε αποφασίσει ότι 5% όλων των πωλήσεων θα το προσφέρουμε σε επιλεγμένες ΜΚΟ όπως το «Μπορούμε», για να στηρίζουμε ανθρώπους και δράσεις που πραγματικά αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. 

Εκτός όμως από αυτό, διατηρείτε και ένα podcast. Μιλήστε μας για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Στο SomaPnevma Podcast παρουσιάζουμε ιστορίες και συνεντεύξεις ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά, αλλάζουν θετικά την κουλτούρα μας και καινοτομούν στον τομέα τους - από ιατρούς, αθλητές και καλλιτέχνες, μέχρι CEOs και πνευματικούς θεραπευτές. Τα πρώτα επεισόδια ήταν με τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη (συνιδρυτή της ΜΚΟ «Μπορούμε» που προσπαθεί να καταπολεμήσει την σπατάλη του φαγητού), την Μυρτώ Λεγάκη (ιδρύτρια του OneBreath Mindful Center που διδάσκει mindfulness και διαλογισμό σε εταιρείες), τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη (Ayurveda & Life Coach), τον Δρ.Μηνά Καφάτο (αστροφυσικό NASA/MIT) και την Νάνσυ Μαλλέρου (life & business coach). Τα επεισόδια μπορεί κάποιος να τα ακούσει μέσω Apple Podcasts, Soundcloud αλλά και να τα δει μέσω YouTube. Είναι πραγματική πηγή γνώσης και έμπνευσης.

Είστε founder και γυναίκα. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε αυτήν την «σχέση»; Πώς βλέπετε την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Η πρώτη φορά που είχα αυτόν τον τον τίτλο ήταν 12 χρόνια πριν, όταν ίδρυσα την πρώτη μου επιχειρηματική δραστηριότητα. Τότε ήταν πολύ διαφορετικά, τώρα χαίρομαι που πολλές περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα θα ενεργοποιηθούν και θα δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Αυτό όμως που λείπει και που θα βοηθούσε και θα υποστήριζε ακόμα περισσότερες γυναίκες, είναι να δημιουργούνται κοινότητες και μέρη ανταλλαγής πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών. Αυτό θα πολλαπλασιάσει σίγουρα την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Μέσα από το SomaPnevma.gr θέλουμε πολύ να παρακινήσουμε τις γυναίκες. Με περιεχόμενο, ιδέες, προϊόντα, που θα τις βοηθήσουν να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους και να λειτουργούν από εκεί. Να αποτελεί ένα μέρος για τις γυναίκες που έχουν περιέργεια να δοκιμάσουν κάτι νέο, να σκεφτούν κάτι πρωτοποριακό, να ανταλλάξουν ιδέες με άλλες γυναίκες που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει οι γυναίκες να βρίσκουν ευκαιρίες και αφορμές να κάνουν ερωτήσεις, να έρχονται κοντά στον εαυτό τους και να ακολουθούν περισσότερο την εσωτερική τους φωνή.

Οι επόμενοι στόχοι σας; Ποια είναι τα επόμενα βήματα για το SomaPnevma;

Θέλουμε το SomaPnevma να είναι ο οδηγός σου για αυτά που κάνεις, τρως και χρησιμοποιείς. Να είναι η καθημερινή σου δόση έμπνευσης, εκεί που θα βρεις απαντήσεις για πράγματα που δεν είχες σκεφτεί, αλλά και εκεί που θα ανακαλύψεις επιλεγμένα προϊόντα που δεν είχες βρει αλλού.

Πολύ σύντομα, θα είναι έτοιμο και το αδελφάκι του SomaPnevma.gr. Ένα site που θα σε βοηθάει να ανακαλύψεις και να κλείσεις ωραίες δραστηριότητες γύρω σου. Το δουλεύουμε αρκετό καιρό με ταλαντούχους ανθρώπους και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία, κάνοντας κάποιες τελευταίες αλλαγές στο branding, ώστε να έχει ένα international outlook για να είμαστε πιο εξωστρεφείς και να μπορούμε να απευθυνθούμε και σε άλλες αγορές.

Οπότε, πλέον θα εμπνεόμαστε μαζί από τις συμβουλές και τις ιστορίες των ανθρώπων που θα παρουσιάζουμε στο SomaPnevma.gr και, σύντομα, θα ανακαλύπτουμε μαζί και θα κλείνουμε online την θέση μας σε ωραίες δραστηριότητες μέσα από το νέο app, που θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr