NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, τις δύο γνωμοδοτήσεις που καλούν σε εισαγωγή ενός κοινού συστήματος φορολόγησης των κολοσσών του διαδικτύου, «επιτρέποντας στα κράτη μέλη της ΕΕ να φορολογούν τα κέρδη που παράγονται στην επικράτειά τους, ακόμη κι αν οι εταιρίες δεν έχουν φυσικό χώρο εργασίας στη συγκεκριμένη χώρα».

Οι ευρωβουλευτές προσέθεσαν στον κατάλογο των υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται ως φορολογητέα έσοδα την παροχή «περιεχομένου σε ψηφιακή διεπαφή όπως βίντεο, ήχου, παιχνιδιών ή κειμένου μέσω ψηφιακής διασύνδεσης», ανεξάρτητα από το εάν το περιεχόμενο ανήκει στην εν λόγω οντότητα ή εάν αυτή έχει αποκτήσει τα δικαιώματα διανομής. Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που πωλούν ψηφιακό περιεχόμενο, όπως το Netflix, μπορούν, επομένως, να φορολογηθούν.

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να μειώσουν το ελάχιστο κατώτατο όριο πάνω από το οποίο τα έσοδα μιας εταιρείας ενδέχεται να φορολογηθούν. Οι κανόνες θα ισχύουν για κάθε οντότητα που παράγει έσοδα εντός της ΕΕ άνω των 40.000.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του σχετικού οικονομικού έτους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει ότι το όριο αυτό θα έπρεπε να τεθεί στα 50.000.000 ευρώ.

Το Κοινοβούλιο έχει συμβουλευτικό ρόλο, όσον αφορά τους νόμους περί φορολογίας. Ως εκ τούτου, εναπόκειται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα το τελικό περιεχόμενο των κανόνων. Το Κοινοβούλιο ζητεί έγκριση πριν από τη λήξη της θητείας του, τον Απρίλιο του 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr