NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

The Nutlers: Μια εξωστρεφής επιχείρηση από τον Βόλο με βούτυρα ξηρών καρπών

The Nutlers: Μια εξωστρεφής επιχείρηση από τον Βόλο με βούτυρα ξηρών καρπών

Ο Γεώργιος Φώτου, co-founder των Nutlers, μιλάει στο epixeiro.gr για την οικογενειακή επιχείρηση από τον Βόλο που ασχολείται με τα βούτυρα ξηρών καρπών, τα οποία φτάνουν μέχρι το εξωτερικό.

Μιλήστε μας για τους Nutlers, το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας σας και το πως προέκυψε η ιδέα της ενασχόλησης με αυτό.

Η εταιρεία μας παράγει βούτυρα ξηρών καρπών χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, φοινικέλαιου και συντηρητικών. Τα βούτυρα προέρχονται από την πολτοποίηση υψηλής ποιότητας ξηρών καρπών, διατηρώντας ταυτόχρονα τα θρεπτικά συστατικά τους. Στους λίγους μήνες λειτουργίας παράγουμε τέσσερα προϊόντα αλειμμάτων ξηρών καρπών: Βούτυρο Αμυγδάλου Κλασικό, Λευκό και με Κακάο καθώς και Βούτυρο Κασίους.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τα συνθετικά «nut» και «butlers» καθώς θέλουμε να τονίσουμε την αγάπη μας και την εμπειρία μας στους ξηρούς καρπούς. Η αφοσίωση αυτή πηγάζει από την ιστορία της οικογένειας μας, χάρη στην πολυετή ενασχόληση της με το εμπόριο και την επεξεργασία ξηρών καρπών για πάνω από 30 χρόνια.

Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη μας για δημιουργία υγιεινών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας, που μπορούν να καταναλωθούν από κάθε ηλικία. Τα αλείμματα ξηρών καρπών ήταν το επόμενο βήμα για εμάς καθώς είναι πολύ νόστιμα, καινοτόμα και μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες γεύσεις, συμβάλλοντας σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Πως προμηθεύστε τις πρώτες ύλες και ποια είναι η παραγωγή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γύρω από τους ξηρούς καρπούς;

Η εταιρεία μας ασχολείται με την επεξεργασία ξηρών καρπών (κύριος όγκος ελληνικά αμύγδαλα). Έτσι, η πρώτη ύλη είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας των ξηρών καρπών Ελλήνων αγροτών. Παρόλα αυτά, καθώς η αγορά ζητάει και καρπούς εισαγωγής, η εταιρεία μας εισάγει και ποσότητες από το εξωτερικό. Τα αλείμματα μας παράγονται 100% με ελληνικό καρπό, εκτός από τον καρπό του κάσιους που δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα.

nutlers_product1.jpg?mtime=20181214203433#asset:107317

Που γίνεται η παραγωγή των προϊόντων σας; Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας;

Τα προϊόντα των Nutlers παρασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στον Βόλο. Στόχος της εταιρείας μας είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων αλειμμάτων ξηρών καρπών αλλά και προϊόντων με βασικό συστατικό τους τα αλείμματα μας. 

Ποια είναι η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού απέναντι στο προϊόν σας; Γενικότερα, θα λέγατε πως υπάρχει στροφή προς προϊόντα που υποστηρίζουν μια πιο υγιεινή διατροφή;

Αν και οι Nutlers δεν έχουν κλείσει ακόμα έναν χρόνο λειτουργίας, η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη, καθώς παρουσιάζουμε έναν νέο τρόπο κατανάλωσης ξηρών καρπών, το ίδιο νόστιμο αλλά και υγιεινό με τον παραδοσιακό τρόπο κατανάλωσης. Παρατηρείται επίσης έντονη αλλαγή διατροφικών συνηθειών του καταναλωτικού κοινού στην πιο υγιεινή διατροφή και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που εξηγούμε την θετική ανταπόκριση προς τα προϊόντα μας. 

Σε ποιες αγορές είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα τα προϊόντα σας; Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση σε αγορές του εξωτερικού; Είναι εύκολο για ένα νέο ελληνικό προϊόν να φτάσει στο εξωτερικό;

Τα προϊόντα μας βρίσκονται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, στόχος μας είναι η εξαγωγή τους σε ακόμα περισσότερες αγορές του εξωτερικού. Τα ελληνικά προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα, μέσα από σωστές συνεργασίες, να είναι εφικτή η διείσδυση σε νέες αγορές.

nutlers_product2.jpg?mtime=20181214203444#asset:107318

Είστε μια οικογενειακή επιχείρηση με δραστηριοποίηση στην αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, σε σύγκριση και με το παρελθόν;

Δυστυχώς, λόγω έλλειψη χρηματοδότησης και υψηλής φορολογίας, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ευκαιρίες τις οποίες μια εξωστρεφής επιχείρηση όπως η δική μας θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί.  

Τι θα θέλατε να έχετε καταφέρει μέσα στην επόμενη πενταετία με τους Nutlers;

Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της γκάμας των προϊόντων μας και η αύξηση των εξαγωγών, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών από το εξωτερικό να υπερβαίνει εκείνον της εγχώριας αγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr